Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir Janne Josefssons efterträdare

Publicerad: 2 juli 2018, 11:56

Ali Fegal

Foto: Sofia Sabel/SVT

Ali Fegan blir ny programledare för Uppdrag Granskning till hösten och kommer att dela programledarskapet med Karin Mattisson.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonUppdrag GranskningAli Fegan

I våras meddelade Janne Josefsson att han slutar som programledare för Uppdrag Granskning. Programmet hade premiär för första gången 2001 och sedan starten har Janne Josefsson varit programledare.

Nu står det klart att Ali Fegan blir hans efterträdare och Karin Mattissons nya programledarpartner. Han har sedan 2008 jobbet med programmet som grävande reporter.

– Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo, säger Ali Fegan i en kommentar.

Han meddelar också att Janne Josefsson alltid varit en förebild för honom som journalist. Janne Josefsson i sin tur öser beröm över sin nya efterträdare.

– När jag fick reda på att Ali skulle bli programledare för Uppdrag granskning tänkte jag att bättre val finns inte. Han är en otroligt skicklig reporter och hans ansvarsintervjuer är lysande. Dessutom väjer han aldrig för att ta upp kontroversiella frågor. Ali är en fri och obunden journalist av högsta klass. Det är en fantastisk rekrytering och jag önskar honom och programmet all lycka, säger Janne Josefsson.

Ali Fegan har arbetat som journalist sedan 2000 då han var med och startade nättidningen Sourze.se. Han har frilansat för tidningar som Fokus, Offside och Expressen. För Uppdrag granskning har han gjort en rad uppmärksammade och prisbelönta reportage.

Höstsäsongen av Uppdrag Granskning startar 22 augusti i SVT.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.