Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir Mittmedias redaktionella chef

Publicerad: 8 februari 2018, 09:25

Mittmedia har letat efter en ordinarie redaktionell chef sedan Annakarin Lith lämnade koncernen under den turbulenta sommaren 2016. Nu får Carl-Johan Bergman, som började arbeta för bolaget redan för 17 år sedan, ansvaret att samordna alla titlar.


Ämnen i artikeln:

Carl-Johan BergmanMittmedia

Annakarin Lith lämnade Mittmedia tillsammans med Thomas Peterssohn i juli 2016 efter att duon inte kunde komma överens med den övriga ledningen om strategin framåt. Anders Ingvarsson tog tillfälligt över som redaktionell chef innan han blev ansvarig utgivare för koncernens Hälsingetitlar i maj förra året. Sedan dess har tjänsten varit vakant. I dag tillkännager Mittmedia att Carl-Johan Bergman får rollen.

– Vi är mycket glada att Carl-Johan Bergman vill axla rollen som redaktionell chef. Han har under snart två decennier haft olika roller på tidningsredaktioner, från allmänreporter på Dalarnes Tidning till editionschef på Expressen. Han har en gedigen publicistisk erfarenhet som kommer att vara viktig för Mittmedias fortsatta utvecklingsresa, säger Mittmedias vd Per Bowallius i ett pressmeddelande.

Carl-Johan Bergman är född och uppvuxen i Dalarna och började på Dalarnes Tidningar som allmänreporter år 2001. Efter det har han arbetat som redigerare, sportreporter, nyhetschef och nattchef på DT. Han har även varit på Expressen i roller som nyhetschef och editionschef. Carl-Johan återvände till Dalarna som redaktionschef med utvecklingsansvar för Dalarnes Tidningar 2013.

– Mittmedia är Mediesveriges mest spännande arbetsplats. Hela branschen står inför utmaningen att hitta nya, innovativa sätt att driva och paketera lokal journalistik av högsta kvalitet och jag ser mycket fram emot att tillsammans med utgivare och vårt starka utvecklingsteam fortsätta driva den utvecklingen, säger Carl-Johan Bergman i en kommentar.

Som redaktionell chef kommer han att ansvara för den redaktionella delen av Mittmedias verksamhet samt driva och samordna gemensamma publicistiska frågor övergripande. Samtliga chefredaktörer och ansvariga utgivare, chefen för sporten samt Mittmedias deskcoach kommer alla att rapportera till Carl-Johan Bergman. Han kommer att ingå i koncernledningen och vara adjungerad i Mittmedia ABs styrelse.

Chef för opinion och chef för kultur rapporterar även fortsättningsvis till vd Per Bowallius. Carl-Johan Bergman tillträder tjänsten med omedelbar verkan. Han fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Dalarnes Tidningar under rekryteringsprocessen av hans efterträdare som inleds omgående.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Carl-Johan BergmanMittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.