Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir ny chefredaktör för Skånska Dagbladet

Publicerad: 12 november 2012, 06:25

Lars J Eriksson.

Foto: Caroline Stenbäck.

Skånska Dagbladets politiska redaktör Lars J Eriksson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare när Jan A Johansson går i pension.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

För en månad sedan kom beskedet att nuvarande chefredaktör och ansvarig  utgivare, Jan A Johansson, skulle gå i pension.

På fredagen beslutade  Skånska Tidningsföreningens styrelse att Lars J Eriksson tar över efter  honom och blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska  Dagbladet.

– Jag visste att ägarna vill ha någon med gedigen tidningserfarenhet och  någon som sympatiserar med ägarens värderingar, säger han till Skånska  Dagbladet.

Under två perioder, 1976-78 och 1979-82, arbetade han som sakkunnig i  tatsrådsberedningen under regeringen Torbjörn Fälldin. Därefter blev det sjutton  år som chefredaktör och ansvarig utgivare för centerpartistiska  Södermanlands Nyheter i Nyköping innan Lars J Eriksson flyttade till  Skåne och jobbet som ledarskribent för Skånska Dagbladet.

Utöver detta har han haft olika uppdrag inom Tidningsutgivarna, varit  styrelseledamot i Centertidningar AB och är sedan många år ordförande i  Föreningen Centerjournalisterna.

– Jag glad för det nya jobbet, men jag inser också att det finns utmaningar. Hela branschen genomgår en strukturförändring.

– Jag tillhör gruppen som inte tror att papperstidningen kommer att dö.  Fyra femtedelar av dagstidningarnas intäkter kommer fortfarande från  papperstidningen.

Lars J Eriksson tillträder vid årsskiftet.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.