Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir ny ordförande i Mittmedia

Publicerad: 28 december 2015, 13:34

Jan Friedman, ny ordförande i Mittmedia AB

Efter Mittmedias förvärv av Promedia som offentliggjordes i förra veckan gör koncernen styrelseförändringar både i det nya mediebolaget Mittmedia AB och i ägarbolaget Mittmedia Förvaltnings AB (MMFAB). Medieentreprenören Jan Friedman kliver in som ny ordförande efter Lars Leijonborg.


Ämnen i artikeln:

Lars LeijonborgJan FriedmanMittmedia

Den 22 december stod det klart att Mittmedia och Promedia fusionerar sina medieverksamheter. Det nya bolaget blir Sveriges största utgivare av lokaltidningar med 28 titlar.

I samband med affären sker  förändringar i bolagens styrelser, både i det nya mediebolaget Mittmedia AB och i huvudägarbolaget MMFAB.

Ny styrelse i MittMedia AB:
Jan Friedman, ordförande
Lars Leijonborg, ledamot
Christina Bellander, ledamot
Åsa Malmström, ledamot
Sören Axelsson, ledamot

Som suppleanter valdes Charlotta Backman och Jimmie Näslund.

Vid sidan av sitt uppdrag i styrelsen kommer Lars Leijonborg att ha ansvar för ett projekt, som tillkommit i samförstånd mellan ägarna och den redaktionella ledningen, kring utvecklingen av koncernens opinionsjournalistik på alla plattformar.

– Dagspressföretagens största utmaning, oberoende av om det sker på papper eller i andra kanaler, handlar om att kunna finansiera journalistik genom att fortsatt få intäkter från läsare och annonsörer. Det kan endast uppnås om vi kan leverera mervärden till läsarna och effektiva kundkontakter till annonsörerna. Så enkel och samtidigt oerhört svår är logiken idag och framöver. I det arbetet tänker Mittmedia fortsatt ligga i framkant, säger Jan Friedman, tillträdande ordförande i Mittmedia AB i ett pressmeddelande.

Ny styrelse i MMFAB:

Krister Jönsson, ordförande
Anders Frostell, ledamot
Charlotta Backman, ledamot

Ytterligare en konsekvens blir att Jan Friedman och Lars Leijonborg lämnar styrelsen i ägarbolaget MMFAB, eftersom de har valts in som ordförande respektive ledamot i Mittmedia AB. Även Christina Delby Vad-Schütt och Stefan Sjöström lämnar styrelsen i ägarbolaget.

– Vi tydliggör rågången mellan ägarbolaget och mediebolaget. I ägarbolaget MMFAB sitter ägarna som hanterar förvaltningsfrågor medan styrelsen i mediebolaget ska ha fullt fokus på de strategiska frågorna i medieverksamheten, säger Krister Jönsson, tillträdande ordförande i MMFAB och dessutom ordförande i Nya Stiftelsen Gefle Dagblad i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.