Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir ny webbchef på Resumé

Publicerad: 7 januari 2015, 14:06

Fredrik Thambert.

Foto: Andreas Elgstrand.

Fredrik Thambert blir ny webbchef på Resumé efter Magnus Helander, som blivit digitalredaktör på SvD. – Det känns jättekul, så klart. En hederssak att ta över efter en sådan nestor som Magnus Helander, säger Fredrik Thambert.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ThambertClaes de Faire

I höstas lämnade Magnus Helander Resumé efter drygt nio år på tidningen, varav fyra i rollen som webbchef. Nu ersätts han av Fredrik Thambert, som började som praktikant och varit reporter på Resumé sedan 2010.

Vad har du för visioner med Resumés sajt?
– Jag tycker att vi redan i dag gör ett kanonjobb med begränsade resurser. Men jag vill att vi ska bli ännu mer relevanta i en tid när utmaningarna för medie- och kommunikationsföretagen är större än någonsin. Vi ska vara det självklara valet för den som vill ha koll på vad som händer där ute. Sedan har jag också en nollvision mot typos.

Vad ser du för utmaningar framöver?
– Vi behöver bli bättre på att förstå vad som pågår och kunna paketera det på ett tilltalande sätt till våra läsare. De har med rätta stora krav på att vi ska kunna ge svar på utmaningarna i deras vardag. Jag hoppas också att vi kan fortsätta med att bjuda på ett garv ibland.

Resumés chefredaktör Claes de Faire kommenterar rekryteringen:

– Fredrik kommer att bli en lysande webbchef. Han har både en fingerspetskänsla kring viral journalistik som jag uppskattar och är dessutom en god berättare. Dessutom blir han återigen ett bevis på hur Resumé fungerar som arbetsplats, där man kan börja som praktikant och med idéer och ambitioner utvecklas till att bli chef.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.