Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han blir Schibsteds mobilchef

Publicerad: 21 januari 2013, 12:17

Johan Åsén

Foto: Pressbild Schibsted

Johan Åsén har idag utsetts till mobilchef för säljbolaget Schibsted Sales. Koncernen driver idag fem av de sex största mobilsajterna i Sverige, enligt KIA index.


I förra veckan släppte Svenska Dagbladet sin nya mobilsajt. Nu har Schibsted utsett en ny säljchef för mobilsajterna. Johan Åsén som jobbat inom koncernen under sju år tar över.

– Tillsammans skall vi förenkla och skapa en större förståelse för mobilen som annonskanal. Det handlar om allt från gemensamma annonsformat till effektmätningar och generell kunskapsspridning i branschen. Genom Webtraffic erbjuder vi redan idag Sveriges största nätverksprodukt, något vi skall utveckla vidare under 2013, säger Johan Åsén i en kommentar.

Johan Åsén har de senaste tolv åren arbetat med affärsutveckling online. Han kom till Aftonbladet 2005. Sedan 2010 har han helt fokuserat på den mobila affären.  Han kommer även fortsättningsvis att ansvara för Aftonbladet mobil.

– Mobilen kommer enskilt vara en av de mest intressanta annonskanalerna framåt, men också ha en betydande roll i den traditionella mediemixen. Vi kommer också se en förflyttning av mobilens användargränssnitt till andra enheter som exempelvis läsplattformar, enheter som även de  skapar förutsättningar för nya typer av annonsmöjligheter.

Anders Berglund vd på Schibsted Sales kommenterar utnämningen:

– Vi ser ett snabbt skifte till mobilen och som marknadsledare vill vi alltid erbjuda effektiva annonslösningar. Johan Åsen har en gedigen bakgrund inom koncernen och det ska bli väldigt roligt att jobba tillsammans med honom när vi nu skapar nya lösningar för våra kunder.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.