Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han erbjuder sig bli ansvarig utgivare för Avpixlat

Publicerad: 20 februari 2013, 13:39

Inti Chavez Perez har bland annat varit debattredaktör på SVT

Journalisten och debattören Inti Chavez Perez erbjuder sig att bli ansvarig utgivare för den omdiskuterade sajten Avpixlat. – De säger att ingen vill ställa upp på grund av risken för hot, men jag är inte rädd, säger han.


Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Sajten Avpixlat, som huvudsakligen rapporterar om invandrares brottslighet, har hamnat i hetluften efter den senaste tidens debatt om näthat.

Sajten anklagas ofta för att det sägs främlingsfientliga, hotfulla och kränkade saker i kommentarsfälten, men till skillnade från de flesta redaktionella sajter, saknas en ansvarig utgivaer som kan hållas ansvarig.

Mats Dagerlind, bloggare på Avpixlat, fungerar som något slags informell talesman för sajten. Han har sagt att de som står bakom Avpixlat gärna skulle vilja ha en ansvarig utgivare, men det har inte gått att hitta någon som är villig att ställa upp på grund av risken för trakasserier och hot.

– Jag har själv varit utsatt för hot efter att mitt namn publicerades i en artikel på Avpixlat så jag förstår att de är rädda för trakasserier, säger Inti Chavez Perez. Men jag tycker att en ansvarig utgivare är viktig så jag ställer gärna upp och tar på mig den rollen.

Inti Chavez Perez, som kom med erbjudandet i en debattartikel på aftonbladet.se i dag. I debattartikeln skriver han att det…"är något allvarligt fel ifall ingen vågar axla rollen  som ansvarig utgivare för Avpixlat. Precis som andra publikationer har  Avpixlat rätt till en sådan ­person, och denna person ska kunna utföra  sitt arbete utan hot, trakasserier eller förföljelse."

– Jag har arbetat med kontroversiell journalistik och jag har erfarenhet som ansvarig utgivare, så jag har verkyg för att komma åt näthatet i kommentarsfältet som kanske saknas bland de som jobbar med avpixlat, säger han.

Inti Chavez Perez har ännu inte hört något från Avpixlat, men han har däremot fått uppmuntrande meddelanden från andra håll.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Avpixlat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.