Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han fällde Christina Lugnet

Publicerad: 6 augusti 2012, 13:47

Mattias Carlsson på DN. Han jobbade tidigare på Aftonbladet.

Foto: Aftonbladet.

DN-reportern Mattias Carlssons granskning av Tillväxtverket fällde generaldirektören Christina Lugnet. Hon fick sparken i dag av näringsminister Annie Lööf (C).


Ämnen i artikeln:

Mattias CarlssonTillväxtverket

Resumé har tidigare skrivit om den positiva respons Dagens Nyheter har fått efter sina artiklar om Tillväxtverkets festande på skattepengar.

Avslöjandena blev för mycket för näringsminister Annie Lööf som i dag sparkade Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

Mattias Carlsson tog emot beskedet utanför näringsdepartementet med andra journalister i dag. Han låter ödmjuk.

– Jag gick precis igenom allmänhetens brev till Christina Lugnet och det är uppenbart att det inte har funnits något förtroende för henne efter det här. Det är svårt för Annie Lööf att ta till någon annan åtgärd, säger Mattias Carlsson, som står med fötterna på jorden trots sin betydande journalistiska gärning.

Nu är står andra myndigheter på tur för hans granskning.

– Jag har fått hundratals mejl och många oerhört initierade tips och har en lång lista på vilka vi kommer att granska härnäst.

– Vi har lyckats göra ett bra jobb med det här och inte trampat snett. Vi har hållit en bra nivå. Det är vi nöjda med och läsarna har uppskattat det. Det här är ju grunden i journalistik, Formulär 1 A – att se vad myndigheterna gör med skattepengarna.

Mattias Carlsson gick igenom en 25 kilo tung bunt av Tillväxtverkets kvitton – och det var det värt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.