Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han får toppjobb i Asien

Publicerad: 14 april 2011, 09:26

Bonnier Tidskrifters vice vd Jonas von Hedenberg får ett nytt toppjobb – inom Bonnier Digital International, med fokus på Asien.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Jonas von Hedenberg. Foto: Andreas Elgstrand.

Jonas von Hedenberg lämnar sin tjänst på Bonnier Tidskrifter i slutet av juni. Bonnier Digital International är en nystartad enhet som ska ”bygga en närvaro internationellt, framför allt i Asien”.

Jonas von Hedenberg kommer att jobba med Ashley Sullivan, nyexaminerad från Handelshögskolan, och rapportera till Casten Almqvist, affärsområdeschef för koncernens område Bonnier Digital.

– Bonnier är väl etablerade i Skandinavien, i delar av Europa och i USA. Med vår nya digitala agenda tror vi att det på allvar är dags att rikta blickarna även mot Asien, säger Jonas von Hedenberg till Bonnier Tidskrifters intranät Insidan.

– Kina har idag över 400 miljoner internetanvändare och inom en hyggligt kort framtid har denna siffra fördubblats. Indonesien är världens fjärde största land. Och inget land i Europa är så stort som Vietnam.

– För ett 200-årigt familjeföretag som Bonnier med en dokumenterat långsiktig agenda så borde möjligheterna finnas, speciellt i Asien. Jag tror dock att vi ska vara ödmjuka inför komplexiteten och inse att det kommer att ta tid.

Bonnier Tidskrifters vd Ulrika Saxon önskar Jons von Hedenberg lycka till, men säger att det är tråkigt att mista en kompetent och uppskattad person.

– Jonas blir kvar till sommaren, och det finns under de närmaste månaderna tid för att planera överlämningen av arbetsuppgifter och förändrade rapportvägar internt, säger Ulrika Saxon.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.