lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Han gömmer sig"

Publicerad: 27 januari 2011, 11:39

Nu är det definitivt. Ingvar Kamprad tänker under inga omständigheter låta sig intervjuas av Uppdrag Granskning. Skälet – ålder och dålig hälsa – ger SVT:s Janne Josefsson inte mycket för. – Han ställer inte upp. Han gömmer sig, säger Janne Josefsson.

Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonUppdrag GranskningIkea

FT

Fredrik Thambert


Janne Josefsson. Foto: Emma Wallte.

I över ett halvår har Uppdrag Granskning försökt få till en intervju med Ikeas grundare. Konsekvent har han avböjt. Som förklaring uppger Ikea att han är gammal och vid dålig hälsa.

– Ingvar är 85 år och inte vid bästa hälsa. Att han inte ställer upp på en intervju får man respektera, sade Ylva Magnusson, Ikeas presskontakt i Sverige till Resume.se tidigare idag.

Men det här ger man inte mycket för hos Uppdrag Granskning.

– Självklart måste vi ta all hänsyn. Men är det här det verkliga skälet? Jag har sagt att vi tar alla hänsyn som finns. Jag tror att han kan svara på frågor, säger Janne Josefsson.

Idag fick han beskedet att Ingvar Kamprad återigen tackar nej till att medverka i en intervju.

– Jag har pratat med hans personliga kontakt i Holland, jag har skrivit brev till Kamprad själv och sagt att vi kan diskutera villkoren för en intervju. Vi vill att han svarar på frågorna. Men jag har fått kommunicerat att han var utarbetad. Det sista jag sa att jag tycker det är en journalistiskt befogad förfrågan, säger han.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev