Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han har 500 dagar på sig att få en intervju med Obama

Publicerad: 8 september 2015, 08:18

Är det omöjligt att få en intervju med Barack Obama?

Foto: Colourbox

Ett omöjligt uppdrag? Den politiske reportern Patrick Gavin ska på 500 dagar försöka få till en intervju med President Barack Obama. Allt dokumenteras på YouTube.


Barack Obamas sista dagar som president börjar närma sig och gör bara ett fåtal intervjuer. Hur går det egentligen till för att få den där eftertraktade pratstunden? Den frågan vill Patrick Gavin ha svar på de närmaste 500 dagarna, skriver Poynter.org.

Varje dag fram till nästa presidentval planerar Patrick Gavin att ladda upp en video på sin YouTube-kanal där han berättar om försöken att intervjua presidenten. Gavin, som har en bakgrund på Politico, har de senaste åren genomfört liknande granskningar mellan mediehusen och politik.

Syftet med dokumenteringen är att inte vara visa upp resultatet i form av text, utan att även visa hur mycket jobb det ligger bakom att landa en intervju.

På frågan om Patrick Gavin ska stänga ner YouTube-kanalen om han inom de 500 dagarna lyckas få en intervju med Barack Obama svarar han:

– Nej, då kommer jag väl gå vidare med Påven, säger han till Poynter.

Se den första videon här nedan.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.