Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Han kallade mig idiot, rasist, loser och hatad av alla"

Publicerad: 16 maj 2014, 14:23

Greg Poehler (till vänster) gick hårt åt Kjell Häglund under anonym avsändare.

Foto: TV4 och Mattias Bardå.

Tv-kritikern Kjell Häglund på Tvdags.se blev bland annat kallad "total idiot", "rasist", "loser", "hatad av alla" när TV4-stjärnan Greg Poehler gick loss under en fejkad avsändare i artikelkommentarerna. – Under en av sina signaturer skrev han till exempel om inre slitningar på TVdags-redaktionen och om medarbetarnas hat mot mig, säger Kjell Häglund till Resumé.


Greg Poehler, huvudrollsinnehavare i TV4:s storsatsning ”Welcome to Sweden” klarade inte av att serien sågades av Kjell Häglund.

Tidigare i dag erkände Greg Poehler för Resumé att det var han som skrev de anonyma argsina artikelkommentarerna till Häglunds text på Tv.dags.se.

– Det var jag och en kompis som som skrev, gud det här känns så pinsamt,  jag skäms, jag vill be om ursäkt, sa Greg Poehler till Resumé.

Kjell Häglund säger att han är luttrad och att han inte tar åt sig av anonymt näthat.

– Däremot är det väldigt påfrestande jobbmässigt att ägna tid åt kommentarer som vill orsaka skada, bland annat genom att sprida medvetna lögner som man känner bör bemötas. Under en av sina signaturer skrev han till exempel om inre slitningar på TVdags-redaktionen och om medarbetarnas hat mot mig. Då hamnade vi i ett läge där vi kände att vi måste bevaka kommentartråden, och efter det gjorde vår community manager Jimmy Svensson iakttagelser och efterforskningar som visade att det var Greg själv som skrev under alla dessa anonyma signaturer.

Kjell Häglund är inte särskilt imponerad av Greg Poehlers svar till TVdags.se.

– I sitt svar till oss, där han ber om ursäkt, pratar han också om en "beef" mellan honom och mig på Twitter, men det har varit en envägs-beef. Han har under en månads tid skickat ett stort antal tweets och direktmeddelanden till mig, ibland aggressivt, ibland skämtsamt, och när jag har svarat så har jag svarat vänligt, säger Kjell Häglund och fortsätter:

– Men allt detta har ändå fört något gott med sig: eftersom jag visste att minsta negativ kritik får Greg att jaga mig på Twitter var jag extremt noggrann i min finalrecension, med ovanligt långa, detaljerade resonemang och exempel. Det gav en starkare text, helt enkelt. Det finns utan tvekan sidor av den här direktkommunikationen som jag uppskattar. Bara inte när den slog över i anonyma personangrepp.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.