Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han lämnar MTG:s styrelse

Publicerad: 28 september 2018, 07:38

Joakim Andersson, CFO på Kinnevik, lämnar MTG:s styrelse efter tre år.


Ämnen i artikeln:

MTG

Framöver kommer MTG:s styrelse att bestå av sex ledamöter och Natalie Tydeman tar över Joakim Anderssons roll som ordförande i ersättningsutskottet.

Förändringen i styrelsen kommer efter att Kinnevik valt att dela ut samtliga av Kinneviks aktier i MTG till sina aktieägare.

– Jag vill också tacka Kinnevik, våra grundare och fram till nu största ägare, för det stöd och den vägledning som vi fått från dem under de senaste 30 åren. Det har varit en mycket speciell och värdefull relation för oss. Kinnevik har varit en nära partner som hjälpt oss utmana först den nordiska och sedan den internationella mediemarknaden, och hjälpt oss bygga en unik global underhållningsverksamhet. Vi kommer att sakna Kinnevik, deras styrelse och ledning med vilka vi upplevt många historiska händelser och storslagna initiativ. Men vi ser nu fram emot att välkomna Kinneviks aktieägare som direktägare i MTG, och att fortsätta vår utveckling tillsammans med dem, säger David Chance, MTG:s styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.