Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han lider av selfie-missbruk

Publicerad: 25 mars 2014, 11:32

Forskare har börjat koppla selfies-trenden till mental sjukdom och narcissism. 19-årige Danny Bowman från Storbritannien tappade helt kontrollen och fick successivt vänja sig av från sin Iphone.


– Två av tre patienter som kommer till mig har dysmorfofobi det vill  säga en form av utseendefixering eller inbillad fulhet, säger psykiatikern David Veal till The Mirror.

19-årige Danny Bowman ses som Storbritanniens  första selfie-missbrukare – han lade 10 timmar per dag på att ta uppemot  200 bilder på sig själv, enligt Expressen, som refererar till just The  Mirror.

Han har nu fått en behandling, som bland annat gick ut på att man plockade bort hans Iphone i intervaller och ökade tiden successivt.

–  Jag var ständigt på jakt efter den perfekta selfien och när jag insåg  att jag inte kunde det ville jag bara dö. Jag förlorade mina vänner, min  utbildning, min hälsa och nästan mitt liv, säger Danny Bowman till The  Mirror.

Läkarna på Danny Bowmans klinik menar att selfies-beroendet redan är så spritt i världen att det måste erkännas som en mental sjukdom.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.