Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han prisas som årets stilist

Publicerad: 8 juni 2017, 08:50

Foto: Pressbild

Expressens politikskribent Torbjörn Nilsson prisas som årets stilist.


Ämnen i artikeln:

JournalistenFokusExpressen

Nilsson mottog priset, som delas ut av tidningen Journalisten, under onsdagskvällen. Juryns motivering lyder: Torbjörn Nilsson är en av förnyarna av det politiska reportaget i Sverige. Med dramaturgin i strama tyglar målar han en bild av det samtida inrikespolitiska landskapet med plats för dess renässansfurstar, hovnarrar, uppkomlingar, dolkbärare och änglakörer. Även i politiken bor djävulen i detaljerna, och Torbjörn Nilsson har örnblick för detaljer. Om den förhandenvarande intrigen saknar betydelsebärande detaljer skapar han dem själv, av pedagogiska skäl.”

Torbjörn Nilsson lämnade förra året nyhetsmagasinet Fokus för Expressen.

– Det är jätteroligt att få ta emot priset i det här otroligt hedrande sällskapet. Priset Årets stilist har en funktion, det är bra att det finns ett pris som belönar det vardagliga arbetet och betonar innehållet framför formen, sade Torbjörn Nilsson till Journalisten när han mottog priset.

I juryn satt: språkprofessor Olle Josephson, kulturjournalisten Ulrika Knutson, Journalistens chefredaktör Helena Giertta samt Journalistens redaktionschef Qia Rindevall.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

JournalistenFokusExpressen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.