Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han ska leda Bonnier Books

Publicerad: 7 maj 2014, 13:15

Jacob Dalborg.

Jacob Dalborg blir chef för det nya affärsområdet som samlar all bokverksamhet inom Bonnier.


Bonniers bokverksamhet samlas inom ett affärsområde, med Jacob Dalborg som affärsområdeschef. Tidigare har det funnits två affärsområden för böcker; dels Books Nordic, dels Books International, där det senare innefattade Bonniers bokverksamhet utanför Norden, i främst Tyskland och Storbritannien.

Beskedet om det nya affärsområdet med Jacob Dahlborg kommer efter att Hartmut Jedicke avgår från sin post som affärsområdeschef för Bonnier Books International och som styrelseordförande för Bonnier Media Deutschland och brittiska Bonnier Publishing.

Dalborg går in som Hartmut Jedickes efterträdare. Dalborg har arbetat inom Bonnier sedan 2002 och bland annat varit business controller och vd för Alberts Bonniers Förlag, vd vd för Bonnier Books Nordic och styrelseordförande för Bonnier Books Finland, vice ordförande i Cappelen Damm och styrelseledamot i Bonniers Konsthall, samt. ansvarig för affärsområdet Books Nordic.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.