Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han ska leda Expressens och TV4:s gemensamma bolag

Publicerad: 16 juni 2009, 14:38

Samordna på marknadssidan, men håll isär de publicistiska uppdragen. Ungefär så ser det nya samarbetet ut mellan TV4 och Expressen. Mattias Fyrenius, affärsområdeschef för TV4 Nya medier, får uppdraget att leda det nya gemensamma interaktiva affärsområdet.


Mattias Fyrenius.

Som Resume.se redan i går kunde berätta informerade Expressen i går medarbetarna om att samarbetet med TV4 kommer att öka inom flera områden, bland annat redaktionellt.

Tidigare i dag skrev Thomas Mattsson att samarbetet handlar om ”annonsförsäljning, marknadsföring och teknikinvesteringar.”

"Redaktionellt kommer vi att diskutera exempelvis inköp av webb-tv-rättigheter, trafiklänkning och gemensamma satsningar på nya sajter inom digitala medier-området.
Men det är viktigt att konstatera att de publicistiska verksamheternas integritet består, ansvariga utgivare för ”Nyheterna” eller ”Kalla fakta” bestämmer förstås fortfarande vad som sänds i TV4 – och Expressen bestämmer över Expressens innehåll. Naturligtvis.”

I ett senare pressutsick skriver Expressen att bolagen startar ett gemensamt affärsområde inom interaktiva medier som ska ledas av Mattias Fyrenius, nu affärsområdeschef för TV4 Nya medier.

 - Såväl TV4 som Expressen har satsat hårt på nätet de senaste åren och tillsammans får vi naturligtvis ännu bättre förutsättningar att fortsätta växa. Kombinationen text och rörlig bild är spännande och ger oss ett svårslaget utgångsläge, säger Mattias Fyrenius, i en pressko.


Dessutom vidareutvecklas samarbetet mellan bolagens nyhetsverksamheter, både på riksplanet och på redaktionerna i Göteborg, skriver Expressen.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.