Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han ska marknadsföra VM i amerikansk fotboll

Publicerad: 15 november 2013, 08:53

Foto: Pressbild.

VM i amerikansk fotboll 2015 sker i Stockholm. Andreas Ekman går in som marknads- och kommunikationschef för turneringen. Han har själv spelat som quarterback för Lidingö Chargers i fyra år och har bland annat varit nordisk försäljnings- och marknadschef för it och B2B på Samsung Electronics.


Ämnen i artikeln:

Samsung

Andreas Ekman har vunnit SM-silver och suttit i  förbundsstyrelsen för SAFF när amerikansk fotboll kom med i  Riksidrottsförbundet på 1990-talet.

Stockholm håller i det så kallad  IFAF World Championship år 2015 – VM i amerikansk fotboll 2015.  Tolv  länder deltar från sex kontinenter den 4  juli till den 18 juli.

Turneringen sker på Tele2 Arena och sänds nationellt och internationellt.
–  Detta är ett gyllene tillfälle att visa upp ett event som är  actionfyllt och spektakulärt och som attraherar både ungdomar och vuxna.  Det är också ett tillfälle att visa upp Stockholm som evenemangsstad, säger Andreas Ekman i en kommentar.

Han uppger att man baserat på tidigare erfarenheter kan räkna med 10 000 internationella gäster och 500 personer från media.

Den  nationella ligan Superserien avslutade med final på Tele2 Arena inför 4  000 personer.

Matchen livesändes på TV4 Sport och på webben i Play med  hjälp av produktionsbolaget Mediatec.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Samsung

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.