Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han spelar Kurt Wallander i England

Publicerad: 10 januari 2008, 13:20

Här är Kurt Wallander – i Storbritannien. Kenneth Branagh spelar den svenske kriminalkomissarien från Ystad   när Zodiakbolaget Yellow Bird nu ska producera tre Wallander-filmer för BBC.


Kenneth Branagh ska spela Wallander i filmerna för BBC.

Yellow Bird, där Wallander-författaren Henning Mankell är delägare, ska producera tre 90-minutersfilmer för tv-kanalen BBC1.

Yellow Bird har producerat de svenska filmerna där Krister Henriksson spelar Kurt Wallander. Dessa filmer har sålts till 20 länder och omsatt drygt 15 miljoner kronor. Nu är målet att serien ska att säljas till fler länder än någon annan svensk dramaserie.

Produktionskoncerenen Zodiak som äger Yellow Bird jublar kontraktet med BBC.

–     Wallanderfilmer för BBC på bästa sändningstid är de enskilt mest värdefulla orders som ett Zodiakbolag har fått med tanke på att potentialen för lönsamhet är massiv. Jag tror dessutom att det finns ännu mer potential internationellt både vad gäller fler filmer för BBC och exploatering av Henning Mankells och andra rättigheter som Yellow Bird förfogar över så det här är bara början", säger Patrick Svensk, vd och koncernchef i Zodiak, i en kommentar.

Den brittiske skådespelaren Kenneth Branagh ska spela Kurt Wallander. Producent blir Andy Harries. Branagh har bland annat regisserat och spelat huvudrollen i "Henry V", "Mycket Väsen  för Ingenting" och "Othello".

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.