Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar hem drömrekryteringen

Publicerad: 4 juni 2013, 08:40

Lanny E.T Nilsson.

Foto: Egon Zehnder.

Rekryteringsfirmorna har väntat på samtalet från Bonniers styrelseordförande Carl-Johan Bonnier. På betet finns drömjobbet att hitta Jonas Bonniers efterträdare. Här är han som kammade hem uppdraget.


Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier AB

Lanny E.T Nilsson på Egon Zehnder är en tungviktare bland  chefsrekryterare och enligt uppgifter till Resumé är det Nilsson som  fått uppdraget att hitta Bonnier ABs nya koncernchef.

Resumé kunde förra veckan avslöja att Jonas Bonnier lämnar sin tjänst vid årsskiftet efter sex år på posten. För Lanny E.T  Nilsson  väntar nu en gedigen kartläggning av vad tjänsten kräver och  vilken profil som man kan tänkas söka. Nilsson själv har en bakgrund  från McKinsey, Eton skjortor och Saab-Scania.

Trots att  vd-jobbet på Bonnier är högintressant är det en grupp som inte har en  chans att få det. Carl-Johan Bonnier har nämligen tidigare gjort klart  att det är ”högst osannolikt” att någon familjemedlem kan ersätta Jonas  Bonnier.

Bland de interna kandidaterna är Gunilla Herlitz,  chef för Bonnier Press Sverige och Casten Almqvist, vd på TV4, stark  förhandstippade.

Egon Zehnder är en av världens  mest förnäma rekryteringsfirmor och tillsätter bara absoluta  toppchefer. Bolaget har kontor över hela världen men saknar för  närvarande ett i Sverige. Lanny E.T Nilsson är stationerad i Köpenhamn.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonas BonnierBonnier AB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.