Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar över DN-sporten – planerar grävgrupp

Publicerad: 29 oktober 2013, 20:03

Martin Fransson.

Foto: DN.

Martin Fransson blir ny sportchef på Dagens Nyheter efter Göran Löwgren som slutar den sista november. Fransson har planer på att tillsätta en grävgrupp – något som inte existerar i dag inom sportjournalistiken.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Martin Fransson har jobbat på DN-sporten i många år i flera mellanchefsbefattingar. Nu tar han över som sportchef.

– Jag har många  idéer för DN-sporten, både vad det gäller papper, nät och andra  publiceringskanaler. Ett exempel på en idé som jag brinner för är en  podcast där lyssnaren får möta idrottsprofiler på djupet, en "Värvet  Sport", på DN:s vis. Dessutom planerar jag att sätta samman en grävgrupp  på sporten där reportrarna kan stötta varandra i arbetet med  granskningar, nyheter och längre reportage, säger han i ett intrabrev på DN och fortsätter:

– Om vi ser till  sammansättningen av reportrar på sportredaktionen så är kompetensen  bred. Det är viktigt att ta vara på och utveckla de sidor hos varje  reporter som gör att deras material bidrar till att lyfta tidningen.  Nyheter, granskningar och nära personporträtt kommer att vara centrala  delar av DN-sporten framöver.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.