torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar över efter Martin Sorrell på WPP

Publicerad: 31 augusti 2018, 06:34

Foto: Pressbild

WPP gör internrekrytering, Google och Mastercard trackade köpare i hemlig annonsdeal och annonsörer drabbas hårt medan medier slipper undan Twitters nya annonspolicy.

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetAnnonsörerSir Martin SorrellWPPTwitterGoogleMastercardPewdiepieIsabella LöwengripAgneta SjödinMediaMedier

JL


Han tar över efter Martin Sorrell på WPP
Världens största byråkoncern – WPP – har nu presenterat Sir Martin Sorrells ersättare på vd-stolen. Det blev ingen extern rekrytering utan man ger veteranen Mark Read, med en tioårig bakgrund inom WPP, förtroendet. Han har varit den som styrt WPP sedan Martin Sorrell abrupt slutade i april.

Mark Read har en bakgrund som vd för WPP Digital och här ansvarat för de digitala investeringarna. har även varit chef för WPP Wunderman, som är koncernens globala digitala byrå med över 200 kontor. När Sorrell slutade hyllades han av Read: ”Ingen kan sköta företaget som han gjorde”.

Till sin hjälp tog WPP en New York-baserad rekryterare som inledde internationellt sök, men faktum är att de allra flesta av koncernens chefsrekryteringar har varit inhouse.

Google och Mastercard i hemlig annonsdeal – trackade köpare
Två miljarder Mastercardanvändare blir nu varse om stora integritetsbekymmer sedan det uppdagats att Google och Mastercard har mätt huruvida annonserna användarna har sett online ledde till en försäljning i en fysisk butik. Detta genom ett nytt Google-verktyg. Företagen har aldrig berättat om den hemliga dealen som ska ha gått i lås efter fyra års förhandlingar, skriver Adage. Google ska ha betalat miljoner dollar för datan, enligt två källor. Google har valt att inte kommentera uppgifterna, men har bekräftat att det finns en sådant här verktyg. Enligt dem så testas det bland en liten grupp av annonsörer i USA.

Medierna slipper Twitters nya annonspolicy
Twitter tvingar nu annonsörer att bevisa deras identiteter och geografiska plats innan de kan köpa annonser som anses vara politiska på plattformen. Det kan alltså handla om sponsrade inlägg om exempelvis immigration och vapen. Men – medierna kommer undan reglerna, även om de promotar tweets med länkar till artiklar som kan beröra dessa ämnen. Det skriver flera branschmedier. Därmed gör de tvärtemot Facebook, som för ett tag sedan sedan satte tvärstopp för medierna, varefter en debatt följde.

Snart är Pewdiepie tvåa på Youtube
Felix ”Pewdiepie” Kjellberg
räknar ner dagarna som nummer ett på Youtube. I en video säger han nu att han räknar med att kontot ”T-series”, som ligger hack i häl, kommer att passera honom i november. Pewdiepie har idag smått fantastiska 65 miljoner prenumeranter på sin kanal. Videon i sig har fått fansen att bli tokiga, skriver The Verge.

Ingen reality-serie för Isabella Löwengrip
Det blir ingen tv-serie om entreprenören Isabella Löwengrips liv, skriver Breakit. Serien ”Being Bella”, som hon själv berättade om i mars, skulle ha producerats av Hannah Widells och Amanda Schulmans bolag Perfect Day. Nu tror Löwengrip själv inte längre på serien: ” Majoriteten av de svenska realitys som släpps nu kommer inte att bli en succé. Tyvärr”, skriver hon på sin blogg.

”Utländska medier sprider falska nyheter om Sverige”
Överdrifter och osanningar om Sverige sprids i utländska medier inför valet i september. Det konstaterar Henrik Selin, avdelningschef vid Svenska institutet, som gått igenom miljontals publiceringar. Här används Sverige mer och mer i politiska debatter, både i bland annat traditionella medier, sociala medier och bloggar. – Det är naturligtvis allvarligt att det förekommer mycket falsk eller starkt vinklad information, säger han till SR.

Agneta Sjödin lämnar TV4 efter 27 år
Efter 27 år väljer programledaren Agneta Sjödin att gå skilda vägar med TV4. Det var efter att ha fått en förfrågan om ett uppdrag från tv-kanalen som hon inte ville ställa upp på som TV4 inte gav henne något förnyat avtal. – Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre, säger hon i podcasten TV-fabriken.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev