Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar över efter Olof Brundin

Publicerad: 12 maj 2014, 09:34

Fredrik Lindén.

Foto: Schibsted.

39-årige Fredrik Lindén blir informationsdirektör för Schibsted Sverige. Han kvarstår tills vidare som informationsansvarig för Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Olof BrundinRaoul GrünthalAftonbladetSchibstedFredrik Lindén

– Den höga förändringstakten i koncernen och omvärlden ställer stora  krav på vår gemensamma kommunikation och i Fredrik Lindén får vi en  kraft som är mycket väl lämpad att driva det arbetet, säger Raoul  Grünthal, koncernchef på Schibsted Sverige i en kommentar.

Schibsted Sverige införde tre nya affärsområden – Publishing, Growth och Classified Media.

Fredrik  Lindén har varit Aftonbladets informationschef under de senaste tre år  åren har varit alltifrån reporter, redaktör och programchef för  Aftonbladet TV till fackklubbsordförande under de tolv år som han har  tillbringat på tidningen.

– Med skärpa, snabbhet och stor integritet  har han bidragit till att Aftonbladet syns och hörs på ett bra sätt i  bransch- och affärssammanhang. Att han nu ska axla ett bredare ansvar är  positivt för hela koncernen, säger Jan Helin, publisher för Aftonbladet  och chef för affärsområdet Publishing i en kommentar.

Fredrik Lindén  ska rapportera till Lena K Samuelsson, som är koncerndirektör med  övergripande ansvar för kommunikation och CSR på internationell nivå.

Han fortsätter tills vidare att vara chef för informationsarbetet på Aftonbladet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.