Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar över Makthavare

Publicerad: 22 maj 2013, 11:36

Emil Claesson.

Emil Claesson blir ny chefredaktör för Makthavare.se efter Jonas Morian. Sajten, som genomgår en ansiktslyftning inför Almedalsveckan, har en ny redaktionsledning.


Ämnen i artikeln:

Jonas Morian

Nya chefredaktören Emil Claesson  är sedan fem år en aktiv socialdemokrat genom förtroendeuppdrag i partiet och SSU. Han studerar juridik och internationella relationer på Stockholms universitet och gör just nu praktik på pr-byrån Prime.

Tidigare har han varit politisk sekreterare för SSCO och nyligen blev han vald till förbundssekreterare för Unga Republikaner. Under presidentvalrörelsen i USA var han en av Makthavare.se:s korrespondenter på plats, deltog i och följde Obama-kampanjen.

Ny nyhetschef blir Joakim Holmertz, med bakgrund i LUF.

– Makthavare.se ska även i fortsättningen vara nyhetsförmedlaren som är bäst på att ge en insikt i andras agendor. Det nya gänget som kommer att driva sajten, med gästspel av tidigare skribenter, är allihop av en yngre generation politiskt intresserade och aktiva, säger Emil Claesson i ett pressmeddelande.

Makthavare.se gör en satsning på årets Almedalsvecka. Då ska sajten vara uppfräschad.

–  Vår styrka är att vi alla har erfarenheter, insikter och kontaktnät in i politikens värld, som är omöjliga att få på annat sätt en genom färskt engagemang. Politik för oss är så roligt att vi tar det på allvar. Med vår förnyelse vill vi behålla dagens läsarkrets, men även intressera en yngre generation, säger Claesson.

Makthavare.se ägs formellt av Inre kabinettet AB som också utser sajtens chefredaktör. Styrelseordfröande för Inre kabinettet är Stina Morian.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonas Morian

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.