Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar över Medievärlden

Publicerad: 6 oktober 2009, 13:25

Det blev en intern rekrytering: Reportern Axel Andén efterträder Anders Ahlberg som Medievärldens chefredaktör.

Ämnen i artikeln:

Anna SernerMedievärldenAxel Andén

MH

Magnus Helander


Axel Andén.

Tidningsutgivarna, TU, har beslutat att lägga ner papperstidningen Medievärlden och i stället bara ha en sajt. Det gillade inte Anders Ahlberg som avgår i november.

Nu är det klart att reportern Axel Andén tar hans plats.

– Det är jätteroligt att Axel Andén tackat ja till att ta över som chefredaktör för Medievärlden. Axel har stor kunskap om vår bransch och erfarenhet av att bevaka den. Axel har också stort intresse för utvecklingen inom digitala medier och de möjligheter den tekniska utvecklingen erbjuder. Det känns helt rätt att han tar över ledarskapet för Medievärlden, säger Anna Serner, vd för TU som äger Medievärlden.

Sista numret av papperstidningen kommer ut i november.

– Det är ett drömjobb att få fortsätta utveckla av Medievärldens sajt, som är en oumbärlig källa för seriösa branschnyheter. När vi lägger allt fokus på webben ska vi också våga mer. I vår journalistik ska vi våga vara mer kritiskt granskande och i vårt utvecklingsarbete ska vi våga testa mer. Jag ser gärna att vår sajt blir en testverkstad där branschen kan hämta inspiration, säger Axel Andén, som tidigare jobbat på bland annat Dala-Demokraten och SvD Näringsliv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev