Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tar plats i Bonniers styrelse

Publicerad: 13 maj 2016, 12:42

Jens Müffelmann går in i Bonniers styrelse.

Foto: Pressbild

Jens Müffelmann, vd för Axel Springer Digital Ventures, går in som ledamot i Bonnier AB:s styrelse.


Ämnen i artikeln:

Axel SpringerBonnier ABBusiness Insider

I onsdags lanserades Business Insider Nordic, som ägs av Axel Springer, i samarbete med Bonnier och Veckans Affärer. Nu går Jens Müffelmann, vd för Axel Springer Digital Ventures och koncernens amerikanska verksamhet, in i Bonnier AB:s styrelse.

Jens Müffelmann har under de senaste 15 åren varit en av nyckelpersonerna i att driva Axel Springers transformation från print till digitalt. I januari 2016 blev han chef för den amerikanska verksamheten. Här finns, förutom Business Insider, investeringar i Airbnb, Mic och Thrillist.

LÄS MER: Hon lanserar Business Insider i Norden

– Jens Müffelmann, tillsammans med fjolårets tillskott Peder Bonnier och Kerstin Mogull, tillför styrelsen värdefulla insikter inom digital medieutveckling och ett fördjupat internationellt perspektiv som stärker Bonniers fortsatta transformationsarbete, säger Erik Haegerstrand, ordförande för valberedningen och vd för Bonnier Holding, i ett pressmeddelande.

Pontus Bonnier har efter flera år som ledamot och förste vice ordförande i styrelsen beslutat att avböja omval. Han kvarstår dock som ledamot i moderbolaget Bonnier Holding.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.