lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Han tvingas sluta på SVT och TV4

Publicerad: 21 november 2014, 15:38

Foto: Pressbild/SR.

Programledaren och journalisten Henrik Torehammar får sluta på grund av sin sidekick-roll i Aftonbladets nya morgonprogram. – De sa att jag hade valt den andra sidan, säger Henrik Torehammar till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Henrik TorehammarAftonbladetSVTTV4

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Henrik Torehammar jobbar på frilansbasis för flera stora medier, bland andra SVT, TV4, SR och nu senast också Aftonbladet. Men när han fick uppdraget som sidekick för kvällstidningens nya morgonprogram fick tv-kanalerna nog.

– TV4 sa att Aftonbladet är en av deras största konkurrenter. Att det kändes som om jag valt den andra sidan, men att de hoppas att vi syns i framtiden. Jag tycker att det känns som ett ålderdomligt sätt att tänka, säger Henrik Torehammar och fortsätter:

– SVT:s beslut kom mer out of the blue. I ett andetag sa de att de skulle ställa in det jag var med i.

Både på SVT och TV4 har Henrik Torehammar fram tills nu medverkat en gång i veckan i kanalernas morgon-tv. Hos båda avslutas hans uppdrag med omedelbar verkan.

– När de ringde tog jag upp att jag länge arbetat både för TV4 och SVT samtidigt. Därför kändes det konstigt att jag inte får jobba på Aftonbladet samtidigt.

Han säger att det som hänt belyser hur frilansare har det på arbetsmarknaden i dag.

– Det här är ett orimligt sätt att tänka med tanke på hur jobbsituationen ser ut. Vill man ha någon exklusivt får man anställa denne helt enkelt. Men det är upp till dem.

Är du öppen för att gå tillbaka om de ångrar sig?
– Vi är alla vuxna och det har varit jättetrevligt att vara där. Det känns barnsligt att säga att de inte vill ha med mig bara för att jag leker med andra. Men det är no hard feelings – jag är mer förvirrad för att ha fått sparken fast jag inte tycker att jag gjort något fel.

Henrik Torehammar kommer att fortsätta med sina uppdrag på SR som vanligt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev