Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hånade medarbetare – nu väntar toppjobb

Publicerad: 18 maj 2011, 13:44

Pressansvarige Erik Sidung, som iscensatte hånet av den nya medarbetaren på TV4, stiger i graderna på kanalens pressavdelning. Han har fått prestigeuppdraget som pressansvarig för storsuccén ”Så mycket bättre”.


Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtTV4

Erik Sidung.

Det var i förmiddags som TV4 la upp ett klipp på sin sajt med den unge medarbetarens mindre lyckade debutsändning – utan hans godkännande.

Erik Sidung, pressinformatör och även pressansvarig för Big Brother, tipsade andra medier om klippet som TV4 döpt till ”Trafikrapporten där allt går fel”.

”I morse hade vi en kille som gjorde sin första trafikrapportssändning och han var så fruktansvärt nervös, kolla in slutet när han tror att de gått ur sändning. Lite småroligt, kan säkert fixa en liten intervju med killen om du vill!” skrev han i mejlet som gick ut till flera nyhetsredaktioner.

Efter uppmärksamheten och att medarbetaren själv vädjat till TV4 har nu kanalen tagit bort klippet.

– Det var en miss från början. Jag trodde att det var avstämt och klart med honom. Jag har ringt upp och bett honom om ursäkt – det var inte alls meningen att håna honom, säger Erik Sidung till Resume.se.

Hur tog han det?
– Han tog det bra och förstod.

Tipsade du medierna om klippet på order från din chef?
– Nej, det var ett eget initiativ.

Vad tycker dina chefer om det här?
– De tycker att det var olyckligt.

Du är pressansvarig för kommande upplagan av ”Så mycket bättre” – kommer du att fortsätta med det trots det som hänt?
– Ja, det kommer jag.

Gunnar Gidefeldt, TV4-Gruppens kommunikationsdirektör:

– Jag har sett klippet nu och det är naturligtvis inte okej och det är inte TV4:s sätt att hantera sådana här situationer. Och det vet alla om. Många inblandade tycker att detta är jättejobbigt, säger han till Resume.se.

Hur kunde detta hända?
– Det var ett initiativ av flera personer som tyckte att det var roligt från början. Någonting är roligt i ena sekunden och i andra sekunden, när det dyker upp i offentlighetens öga, blir det precis tvärtom.

– Man kan göra fel och till viss del handlar det om orutin.

Har ni bett medarbetaren om ursäkt?
– Jag har sökt honom men inte fått tag på honom. Han blir uthängd och det var såklart inte meningen att såra någon. Det är viktigt att han får veta att vi är jätteledsna över det som har hänt.

Kommer Erik Sidungs situation på TV4 att förändras?
– Nej, ingenting har förändrats för hans del, han sitter kvar.

Camilla Filipsson, presschef på TV4:
– Vi har pratat igenom dagens händelse. Och Erik jobbar på som vanligt. Han är en duktig pressinformatör och kommer sköta "Så mycket bättre" utmärkt, säger hon till Resume.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Gunnar GidefeldtTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.