Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Handbollsfebern tillbaka"

Publicerad: 24 januari 2008, 11:51

Jonas Källmans närmast osannolika avgörande mot Spanien i går eftermiddag sågs av 805 000 tittare. Det ”nya” handbollslandslaget är på väg att vinna svenska folkets hjärtan. – Folkkärleksindex är klart i stigande, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.


Jonas Källman praktjublar efter segermålet mot Spanien. Foto: Scanpix.

Bengt Johanssons folkkära landslag står fortfarande i en klass för sig. Nuvarande förbundskapten Ingemar Linells mannar har en bra bit kvar – men handbolls-EM går trots allt hem i de svenska stugorna stugorna.

Sveriges andra halvlek i går mot Spanien (starttid 17.00) sågs av 805 000 tittare, en andel på 47 procent. Matchen dessförinnan, mot Ungern i tisdags kväll, lockade 1 290 000 tittare, en andel på 35 procent.

I kväll väntar drabbningen mot Tyskland och TV4 räknar med storpublik framför tv-apparaterna.

– Intresset har stigit hela tiden. Både andelen och den totala tittarsiffran har varit i stigande. Det är handbollsfeber i Sverige igen och det är jättekul, både för TV4 och alla som sitter hemma och tittar, säger Hans Pekkari till Resume.se och fortsätter:

– I kväll är det den största matchen för ett svenskt handbollslandslag sedan EM-finalen i Globen 2002 som sågs av över 3 miljoner tittare.

För Sverige räcker det med oavgjort mot Tyskland för att ta sig till semifinal. Hans Pekkari befinner sig på plats i Norge med det övriga TV4-teamet (totalt 25 personer jobbar med sändningarna).

Hur högt på folkkärleksindex hamnar det här landslaget jämfört med ”Bengan boys”?
– Folkkärleksindex är klart i stigande. Bengans landslag hade en popularitet som man får beskriva som unik, men det här landslaget som vi ser nu kan vara på väg mot något liknande.

Tittarsiffrorna för Sveriges matcher hittills

Island: 785 000
Frankrike: 950 000
Slovakien: 855 000
Ungern: 1 290 000
Spanien: 805 000

Källa: MMS.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.