Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Handeln positiv till mobilbetalningar

Publicerad: 15 april 2013, 06:33

8 av 10 handlare uppger att de har ett intresse av att kunna ta betalt via mobilen. Merparten tror dock att det dröjer tre är innan sådana lösningar har rullats ut på bred front. Det visar Svensk Handels Handelsbarometer.


Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

– Intresset  för mobilbetalning ökar och handlarna tror på en snabb utveckling de  närmaste åren. Vi står inför ett teknikskifte för betalningar som jag  tror kommer gynna både kunderna och butikerna, säger Bengt Nilervall,  ansvarig för betalfrågor på Svensk Handel i en kommentar.

Största  intresset finns bland dagligvaruhandlarna – här uppger 13 procent att  det går redan går att betala med mobilen, enligt Svensk Handels så  kallade Handelsbarometer för april.

Handlarna ser framförallt minskad konhantering och därmed ökad säkerhet som den främsta fördelen med nya betalsätt.

Handelsbarometern  visar dock att handlarnas framtidstro ligger kvar på ungefär samma nivå  som förra året – Framtidsindikatorn är ett mått på handlarnas på tre på  utvecklingen i detaljhandeln:

– Handeln är i stort behov av  återhämtning och det är glädjande att en majoritet av handlarna åter  tror att försäljningen i den egna butiken kommer att öka, säger Yvonne  Ingman, vice vd på svensk Handel i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.