Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Handelsbanken TV blir EFN

Publicerad: 10 juni 2013, 21:37

Lennart Ekdal – en av kanalens profiler.

Handelsbanken TV är historia. Storbankens webb-tv-kanal byter namn till "Ekonomi och Finansnyheter" (EFN) som blir ett eget dotterbolag. Med förändringen vill man markera det journalistiska oberoendet.


Ämnen i artikeln:

HandelsbankenJohan LagerströmHandelsbanken TVLennart Ekdal

Handelsbankens TV:s format "Studiomagasinet med Ekdal", "Så funkar det", "Studio 12", "Rapportfloden" och alla specialintervjuer går upp i ny kanal. Efter tre år tar Handelsbanken steget för ett tydligare oberoende och stöper om tv-kanalen.

Ekonomi och finansnyheter (EFN) läggs i ett eget bolag vilket markerar ett journalistiskt oberoende och samtidigt öppnar upp för kommersiella samarbeten.

– Det här är en markering som visar att vi sysslar med ekonominyheter och inte är en marknadsföringskanal för Handelsbanken. Det har vi aldrig varit, säger Handelsbanken kommunikationschef Johan Lagerström till Resumé

Han bekräftar samtidigt att mediekanalen kan komma att synas i andra fönster utöver efn.se:

– Vi provar oss fram vi har många intressanta samarbeten på gång för att sprida våra sändningar. Men ingenting klart än så länge.

Ansvarig utgivare för kanalen blir redaktionschefen Anders Lundborg.

– Jag blir en ansvarig utgivaren från den redaktionella miljön i stället för Handelsbanken. Vilket precis som namnet indikerar vårt oberoende.

Har det här varit ett problem innan?
– Vissa kanske har varit skeptiska. Men det finns bara ett sätt att visa vårt oberoende. Att göra riktigt bra journalistik och det är just journalistiken som våra tittare uppskattar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.