Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Handelsbanken värvar Ekots ekonomireporter

Publicerad: 16 januari 2012, 15:53

Christer Hillbom, från Ekot till Handelsbankens webb-tv-satsning.

Foto: SR.

Handelsbanken växlar nu upp sin tv-satsning. I dag, måndag, sände de för första gången morgonnyheter på Handelbanken TV. Redaktör för morgonnyheterna är Christer Hillbom, tidigare ekonomireporter på Ekot.


Ämnen i artikeln:

StrixHandelsbankenEkot

Handelsbankens egen webb-tv-kanal hade premiär den 16 september förra året. Under hösten har de sänt dagliga lunchprogram vid 11.45 och ett fredagsmagasin på en halvtimme.

Men nu växer kanalen:

– I morse hade vi premiär för våra dagliga morgonnyheter. De sänds nu varje vardagsmorgon klockan 07.55. Vi kommer också med ett nytt program "Så funkar det", som är mer kunskapsinriktat, med start nästa vecka, säger Johan Lagerström, informationschef på Handelsbanken.

Strix television producerar programmen åt Handelsbanken och där jobbar drygt 35 personer med produktionen. Producent är Lisa Rennerstedt. Claes Åkeson leder fredagsmagsinet och Pia Sehm lunchsändningar. Samantha Coard håller i morgonnyheterna.

På Handelsbanken är ett tiotal personer involverade i tv-produktionen, ansvarig för det redationella innehållet är Johan Wallqvist, tidigare ekonomireporter på Expressen.

Och Handelsbanken är nöjda med genomslaget för Handelsbanken TV hittills.

– Det är väldigt många som tittar. Under december hade vi 600 000 besökare, och från nyår fram till i går hade vi 289 000 besökare, säger Johan Lagerström.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

StrixHandelsbankenEkot

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.