fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Händelsen som visar varför Corbyn hatar medierna

Publicerad: 18 september 2015, 09:33

Den nyvalde Labourledaren Jeremy Corbyn relation till medierna har inte blivit bättre de senaste dagarna. Först anklagades hans chaufför för att ha knockat en BBC-medarbetare. Nu visar en film hur reportrar angriper partiledaren när han sitter i sin bil.

Ämnen i artikeln:

LabourThe Telegraph

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Jeremy Corbyn har en lång historia av konflikter med medierna. Kort efter att han valdes till ny partiledare för Labour spreds en film där han vägrar att svara på Sky:s frågor om varför så få kvinnor fanns med i hans skuggregering. Parallellerna till Håkan Juholt är fler än att Labour under Jeremy Corbyns ledning tar en vänstersväng. Den nye partiledaren har en oortodox image, väljer ljusskygga samman och levde länge i medieskugga innan han valdes.

De senaste dagarna har de brittiska medierna rapporterat om en händelse med potential att förvärra medierelationerna för Jeremy Corbyn. Under onsdagen publicerades två videofilmer. I den första ser det ut som att Jeremy Corbyns chaufför slår ner BBC:s kameraman när han hjälper Labourledaren att komma in i bilen. Detta sedan Channel 4:s Michael Crick twittrat en bild på den skadade journalisten.

Den andra videon, som The Telegraph publicerat, visar händelsen ur en annan, för Jeremy Corbyns del mer fördelaktig vinkel. Filmen visar hur Labourledaren blir angripen av reportrar och fotografer som hindrar honom att komma in i bilen. Det gör att en av dem knuffas ner till marken. Reportrarna river upp bildörren och hindrar sedan dörrarna från att stängas. "Det där är ett vidrigt beteendet av någon som jobbar för dig", säger en av reportrarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev