Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Handelskammartidningen läggs ned efter 39 år

Publicerad: 13 april 2012, 10:57

Chefredaktören Marianne Andrée.

Foto: Handelskammartidningen.

Stockholms Handelskammare har beslutat sig för att skrota Handelskammartidningen, som kom ut med sex nummer per år och har hela 39 år på nacken: – Det stämmer. Vårt sista nummer publiceras på måndag nästa vecka, säger chefredaktören Marianne Andrée.


Handelskammartidningen startade redan 1973. Idag har tidningen en chefredaktör, tio frilansare och en fotograf. Men nu läggs alltså tidningen ned efter 39 år.

Varför läggs den ned?
– Jag är inte rätt person att svara på det, utan det får du ta med vår vd eller vice vd, säger Marianne Andrée, chefredaktör Handelskammartidningen sedan ett decennium tillbaka.

Först var tanken att OTW skulle ta över produktionen av tidningen efter att Spoon Publishing, ingår numera i Bonnier-koncernen, tidigare har stått för layouten.

Nu drar Stockholms Handelskammare i stället igång en ny tidning, namnet är inte fastställt,  som ges fyra gånger per år och ska ha 24 sidor. Den nya produkten ska produceras av OTW.

Marianne Andrée går över till ett jobb som kommunikationsstrateg vid Stockholms Handelskammare.

Hon var med om att starta upp tidningen Föräldrar & Barn, där hon var chefredaktör i tio år innan hon gick över till just Handelskammartidningen.

Handelskammartidningen hade 52 sidor och trycktes i 11 500 exemplar. Den har dels distribuerats till anställda vid medlemsföretagen hos Stockholms Handelskammare, dels till regionala politiker och andra beslutsfattare:

– Vi har varit en påverkanstidning, säger Marianne Andrée.

Vad är den största nyheten som ni har fått fram under dina tio år som chefredaktör?
– Det var när vi ritade om t-banekartan och hittade på en linje till Nacka och Värmdö. Det fick spridning i massa medier och det har ju även fattats beslut om detta även om det blir verklighet först runt 2030, säger Marianne Andrée

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.