Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Handelskonflikt riskerar stoppa all Tidsam-distribution

Publicerad: 14 juni 2012, 08:20

Tidsam hanterar 2,5 miljoner tidningar per vecka under högsäsong.

Handels varslar om konflikt sedan förhandlingarna med arbetsgivarorganisationer inom Almega har strandat. Tidsams lagerverksamhet i Värnamo med 100 anställda är en av de verksamheter som berörs av varslet:


– Vi kan slå knut på oss själva och läsa det med kvällsarbete om  strejken bara pågår  torsdagen den 21 juni, men om strejken även  fortsätter efter midsommar är det katastrof, säger Daniel Andersson, vd för Tidsam.

Det  var under gårdagen som det står klart att Handelsanställdas  förbund förbereder en strejk som inleds den 21 juni. Tidsams vd Dan  Andersson har inte haft en lugn stund sedan dess:
– Tidsam har varit  befriat från strejker under dess 20-åriga historia. Vi var visserligen  uttagna en gång, men den det blev aldrig något då. Så får vi verkligen  hoppas att det blir så även denna gång, säger han.

Tidsams lagerverksamhet i Värnamo hanterar cirka 2,5 miljoner tidningar per vecka under högsäsong.

Daniel Andersson räknar med att kvällsarbeten gör att man klarar  hanteringen under den planerade strejkdagen – det vill säga torsdagen  den 21 juni:
– Vi har 25 olika förlagstitlar som vi jobbar med och  det verkar som att Handels har varit smarta och tänker att det är bättre  att ta ut oss i strejk än exempelvis fem av de förlag som vi jobbar  med. Men det är en ren spekulation från min sida att Handels har tänkt  på det viset, säger han.

Han tycker också att strejkvarslet kommer olägligt i och med att det sker under högsäsong för Tidsam:
–  Vi har säkrat leveransen fram till midsommar, men det blir katastrof om  vi inte får komma till jobbet måndagen den 25 juni, säger Daniel Andersson.

Tidsam hanterar cirka 500 titlar per år, men 40 titlar per vecka eftersom alla titlar inte ges ut varje vecka:
–  Vi och våra kunder vill ju absolut inte tappa några  försäljningsmöjligheter. Och ingen part vill ju egentligen ha en strejk,  utan alla hoppas ju på en bra lösning. Så det är bara att hoppas att  förhandlarna hittar en väg ur detta, säger Daniel Andersson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.