tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hanif Bali: ”TU insinuerar att jag uppviglar nazistmord på journalister”

Publicerad: 21 augusti 2018, 06:10

Hanif Bali kritiserar bland annat Dagens Nyheter för att vara "besatta av honom". Foto: Pressbild/Andreas Elgstrand

Hanif Bali har raderat bilden och skriver på Facebook att medierna gör sig dumma, SvD blir gratis för förstagångsväljare och Havas kallar konkurrenterna dåliga. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MorgonsvepetHanif BaliModeraternaDagens NyheterTidningsutgivarnaMediaMedier

JL


Hanif Bali svarar: ”TU insinuerar att jag uppviglar nazistmord på journalister”
Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali har fått motta hård kritik för den bild han lade upp på sitt Instagramkonto där han poserar med vapen och bland annat skriver att han vill ge Dagens Nyheter en ”hjärtinfarkt”. Bakgrunden är en konflikt mellan parterna efter bland annat DN:s granskning i våras. Tidningsutgivarna krävde ett möte med M:s partiledare Ulf Kristersson – men fick under gårdagskvällen istället träffa partisekreteraren Gunnar Strömmer. Samtidigt sa Ulf Kristersson i en intervju med SVT att ”det inte var hans sak att avgöra om Bali kan fortsätta i partiet”.

Efter TU:s möte med Moderaterna igår kväll valde Hanif Bali att ta ner bilden. Han svarade dessutom syrligt på kritiken på sin Facebooksida. Här ger han kritik till medierna och TU och menar att TU försöker uppvigla till nazistmord på DN-journalister. Hanif Bali kallar dessutom medierna dumma.

Läs hela inlägget här:

Gunnar Strömmer sade efter mötet med TU igår kväll att det är olyckligt att Hanif Bali delade bilden.

– Många har uppfattat bilden som satir men den kan också uppfattas på ett annat sätt. Bilden är nu nedtagen och det tycker jag är bra. Jag tycker att många i debatten har anledning att tänka över sans och balans, sade han till TT Nyhetsbyrån.

SvD gör som DN – gratis journalistik för förstagångsväljare
Även Svenska Dagbladet börjar nu erbjuda alla de väljare som röstar för första gången en gratis prenumeration. Dagens Nyheter har sedan tidigare släppt betalväggen och har under sommaren erbjudit alla mellan 18 och 25 år fri tillgång till DN digitalt. SvD:s prenumeration gäller fram till årsskiftet och avslutas sedan automatiskt.

Havas kallar konkurrenterna ”shitty”
En video från Havas som spridits i branschappen Fishbowl har nu skapat reaktioner i USA. Här kallar den kreativa chefen för Nordamerika Leo Burnett, FCB och BBDO för ”dåliga byråer” – samtidigt som bajsemojis poppar upp på skärmen. Videon har fått flera att höja på ögonbrynen. Havas säger själva till Adage att videon är intern och säger att ”de anställda som vill gå till de här andra byråerna gärna får göra det”.

Sky på jakt efter nya byråer
Brittiska Sky har bjudit in fyra reklambyråer till pitch för deras konto, skriver Adweek. Sky är en av av Storbritanniens största annonsörer och värdet ligger på 600 miljoner dollar. Detta sker samtidigt som budkriget mellan Fox och Comcast pågår om vem som ska få köpa Sky.

Reklam på Twitch även för betalande användare
Nu är det slut på reklamfritt för de som betalar på Twitch. Från den 14 september kommer spelstreamingplattformen att visa reklam även för betalande användare. Det gäller dem som har abonnemang via Amazon Prime. Twitch själva säger att reklam är en viktig inkomstkälla på plattformen. Även Netflix har enligt uppgift testat reklam mellan avsnitt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev