Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hanna Stjärne ny vd för SVT

Publicerad: 16 september 2014, 06:24

Hanna Stjärne.

UNT:s publisher Hanna Stjärne blir ny vd på SVT efter Eva Hamilton. Det klubbades igenom på ett styrelsemöte i går kväll. Kort efter Resumés publicering gick SVT ut med nyheten officiellt.


Ämnen i artikeln:

SVTHanna StjärneEva Hamilton

Hanna Stjärne, med ett mångårigt förflutet på Sverigtes Radio, bland annat som utrikeskorrespondent, P1-chef, inrikeschef på Ekot och programdirektör, har sedan hösten 2011 varit chefredaktör och ansvarig utgivare på Upsala Nya Tidning, UNT.

Nu blir hon vd för SVT efter Eva Hamilton.

– Jag är hedrad och glad över att ha utsetts till vd för SVT. Det starka förtroende som finns för Sveriges viktigaste medieföretag visas inte minst genom att 9 av 10 svenskar tar del av det SVT gör varje dag, säger Hanna Stjärne, i en kommentar och fortsätter:

– Det är omvälvande tider i mediebranschen och jag ser fram emot att ta nästa steg för SVT tillsammans med personalen. Med mig in i uppdraget har jag bland annat en bred erfarenhet av programutveckling, en stark digital bakgrund och en djup kunskap om medielandskapets förändring både inom public service och på den kommersiella sidan, säger Hanna Stjärne.

SVT:s styrelseordförande Anna-Karin Celsing höll i rekryteringen av Hanna Stjärne.

– Hon är en erfaren publicist med djup förankring i public service. Samtidigt har Hanna Stjärne, via sina år på UNT, skaffat sig värdefulla erfarenheter från övriga mediebranschen – något som kommer att vara till nytta för SVT i den förändring som mediebranschen förväntas genomgå de kommande åren, säger Anna-Karin Celsing.

2010 utsågs Hanna Stjärne till Sveriges bästa kvinnliga mediechef, och hon har under ett stort antal år varit ordförande i Grävande Journalisters guldspadejury.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.