fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hanna Widell: ”Perfect Day har varit väldigt dåliga på mångfald”

Publicerad: 27 januari 2023, 14:02

Foto: SVT/Min sanning

En självkritisk Hannah Widell medverkar i senaste avsnittet av SVT:s ”Min Sanning” Nu presenterar bolaget två nya poddprofiler.

Ämnen i artikeln:

NyheterPerfect DayHannah WidellMin Sanning

R

Redaktionen

red@resume.se


I över tio år har Hannah Widell byggt upp sitt poddimperium Perfect Day Media tillsammans med systern Amanda Schulman. Mediebolaget såldes till Björn Ulvaeus Pophouse sommaren 2021, men systrarna driver fortfarande verksamheten,

I det kommande avsnittet av ”Min Sanning” i SVT intervjuas medieentreprenören av Anna Hedenmo. Frågorna berör alltifrån hennes karriär, till att få ADHD-diagnos som vuxen och bli mamma vid 46 års ålder.

I programmet berättar Perfect Day-grundaren bland annat om vad som kan brista i hennes ledarskap och bemöter kritiken som bland annat framkom i Resumés granskning från 2018 där hon bedömer att det ofta finns ett glapp mellan den bild av henne som framkommer i ”Fredagspodden” och hur hon fungerar som företagsledare. Hannah Widell upplever att hon varit rättvis och inspirerande som företagsledare, men ibland för snabb. Att Perfect Day under perioder haft problem med personalpolitiken förklaras av deras snabba tillväxt. 

– Jag tycker att man ska vara krävande. Det är ingen som kan växa om man inte känner att man har positiva krav på dig, då kan man inte göra den resan. Att ställa krav handlar också om att se människor, säger Hannah Widell i programmet.  

Under programmet ställer Anna Hedenmo frågan om varför utbudet bland Perfect Days poddar har varit så homogent etniskt svenskt. Som svar på Anna Hedenmos fråga erkänner Hannah Widell att de varit väldigt dåliga på mångfald bland profilerna.

– Det finns stora möjligheter, vi har bara varit väldigt dåliga på det.  Vi har haft väldigt mycket kvinnofikus letat mycket efter det. Nu har vi två andra på ingång som kommer någon annanstans ifrån, inte två kvinnor från Söder, säger hon i programmet.

Men efter programmet hade spelats in återkom Hannah Widell till SVT och berättade att Perfect Day har knutit till sig Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby till Perfect Day. Podden kommer att presenteras inom kort. 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev