Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hanne Kjöller JK-anmäls

Publicerad: 15 oktober 2013, 06:26

DN:s ledarskribent Hanne Kjöller och Brombergs Förlag som har gett ut hennes bok ”En halv sanning är också en lögn” JK-anmäls. Anmälaren är krögaren som pekades ut i boken med uppgifter om att han äger en bostadsrätt värd 12,5 miljoner kronor. Hanne Kjöller har visserligen bett mannen om ursäkt, men han hävdar att han har utsatts för misstro av sin omgivning och anklagar henne för grovt förtal.


Ämnen i artikeln:

Dorotea BrombergJanne JosefssonBrombergs FörlagHanne Kjöller

Bloggen Brottsanalys uppger att det har kommit in en JK-anmälan mot  Hanne Kjöller och förlaget Brombergs på 2,5 miljoner kronor, enligt SvD.

SvD har också fått bekräftat att det är krögaren som har lämnat in anmälan.

Bakgrunden  är att Hanne Kjöller felaktigt pekat ut mannen som att han äger en  bostadsrätt värderad till 12,5 miljoner kronor, medan han i själva  verket äger en hyresrätt.

Mannen tycker att skadeståndsanspråket är  rimligt att eftersom det är samma summa som Hanne Kjöller påstår att ”en vinst  från försäljningen av bostadsrätten skulle vara.”

Förlaget har  bladat in en rättelse i boken och dess vd Dorotea Bromberg och Hanne  Kjöller har träffat mannen och bett honom om ursäkt.

Uppgifterna ska också korrigeras i en ny upplaga, men den gamla upplagan har inte dragits tillbaka.

Mannen  anser ändå att han har utsatts för grovt förtal och att det var enkelt  att identifiera honom med vägledning av uppgifterna i Hanne Kjöllers  bok.  

Det vill säga trots att Hanne Kjöller gett honom ett fingerat namn i boken.

Hanne  Kjöllers bok har kritiserats för faktafel av ytterligare personer  alltifrån Uppdrag Gransknings Janne Josefsson och SR-reportern Daniel  Velasco, som ligger bakom den prisbelönta dokumentären ”Den fastspända  flickan” till William Hemberg, som kallas ”Stefan” i boken.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.