Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Hans-Holger har blivit befordrad”

Publicerad: 31 juli 2012, 07:03

Hans-Holger Albrecht slutar som koncernchef för MTG och blir i stället vd för Millicom.

Foto: Björn Elgstrand.

Handelsbankens aktieanalytiker Rasmus Engberg menar att MTG:s vd-byte var väntat. – Hans-Holger Albrecht har varit med jättelänge, han är en av de börs-vd:ar som suttit längst. Nu har han blivit befordrad till vd för Millicom som är ett mycket större bolag, säger Rasmus Engberg till Resumé.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger AlbrechtRasmus Engberg

På tisdagsmorgonen skickade MTG ut pressmeddelandet om att Jörgen Madsen, nordisk tv-chef på MTG, blir ny vd för MTG. Hans-Holger Albrecht blir i stället vd för telekommunikationskoncernen Millicom, också det ett bolag inom Stenbecksfären.

Rasmus Engberg är inte förvånad och han menar dessutom att Jörgen Madsen var ett väntat val som ny vd eftersom dansken hade haft den näst tyngsta posten i MTG.

Rasmus Engberg menar att Hans-Holger Albrecht har varit en framgångsrik vd för MTG och slagit mediaindex i Europa med 350 procent under sina år som vd.

Vad är viktigast för MTG nu?
– Det är att ta betala-tv till nätet och och att fixa till fri tv-tittandet i Sverige.

Hur påverkas aktiekursen av vd-bytet?
– Det tenderar att bli osäkerhet vid vd-byten men i det här fallet är det ett ganska väntat namn som tar över.

MTG:s resultat före skatt blev 587 (681) miljoner kronor för det andra kvartalet 2012. Försäljningen uppgick till 3.517 miljoner kronor för perioden (3.531).

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.