Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hans tuffaste dygn i karriären

Publicerad: 4 december 2013, 14:49

Olof Brundin

I dag lämnade Olof Brundin jobbet som informationschef på Schibsted Sverige. Han vill inte avslöja sitt nya jobb eller huruvida han kommer att fortsätta inom mediebranschen. För Resumé berättar han om den tuffaste tiden på Schibsted. – Mordet på Anna Lindh var otroligt krävande, säger Olof Brundin till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Olof BrundinSchibsted

När Olof Brundin lämnar Schibstedhuset i dag kliver han ut i julhandeln som en fri man. Så beskriver Schibsteds avgående informationschef beslutet att lämna koncernen som han har varit en del av i 27 år.

– Det har varit en otroligt spännande resa där jag har haft otroligt många roller. Jag känner en stolthet över att ha varit på Aftonbaldet och Schibsted. Under åren har jag sett hur branschen har förändrats och vi har blivit ledande i världen. Schibsted ska fortsätta att driva utvecklingen i världen.     

Olof Brundin tillträde rollen som informationschef för Schibsted-koncernen i Sverige 2009 och var innan dess informationschef på Aftonbladet. Det var här han upplevde sin tuffaste tid i samband med mordet på utrikesminister Anna Lindh år 2003.  

– Det var en otroligt krävande tid på flera sätt. Extremt infekterat, stessigt och olyckligt. Det var så många detaljer som ställde till det och gjorde att mycket blev snett under de inledande dagarna. Vi hamnade i en otroligt jobbig situation. Jag kände inte Anna Lindh, men vi hade träffats flera gånger. Det gjorde det till de tuffaste dygnen för mig personligen i min karriär på Schibsted. I efterhand tycker jag att de svenska medierna hanterade publiceringarna på ett bra sätt.

Bakom beslutet att lämna Schibsted ligger Alexandra Brundin, dottern som har varit pr-konsult på Prime och jobbat på Calle Schulmans bolag Hard-Hat. I dag arbetar hon med kommunikationen för Europaparlamentsvalet 2014.

– Sandra bestämmer över mitt liv, det är en klok kvinna. Man ska inte underskatta frihet. I mitt fall handlar det om frihet över vad jag vill göra. Det känns väldigt bra och är en lycklig skilsmässa med varma känslor, säger Olof Brundin till Resumé.

Vad ska du göra nu?
– Det kommer ni att bli varse om.

Kommer du att fortsätta inom mediebranschen?
– Det får ni se. Jag slutar i dag och nu ska jag ut i julhandeln

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Olof BrundinSchibsted

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.