Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Hänt Extra klandras för rubrik om felskickade sex-sms

Publicerad: 20 november 2012, 13:23

Hänt Extra klandras av Pressens opinionsnämnd för att ha hängt ut en känd entreprenör för att ha skickat sex-sms till en minderårig flicka. Händelsen var ett misstag, vilket dock tidningen inte förtydligade i rubrik och löp.


Den uthängde mannen har tidigare varit gift med en känd artist och  rubriken i Hänt Extra löd: "XX:s man skickade sex-sms till min dotter."

I artikeln berättade mamman till flickan att de meddelanden som skickats  antagligen varit ämnade för någon annan, men att mannen råkat trycka en  siffra fel.

"Sammantaget tycker PO att formuleringarna på förstasidan att anmälaren  avsåg att skicka sex-sms till en flicka. Att rubriken är ett citat av  den 41-åriga kvinnan fritar inte tidningen från ansvar för  rubriksättningen", skriver PO.

Nämnden anser att formuleringarna på förstasidan sammantaget säger att  mannen avsåg att skicka sex-sms till en minderårig flicka. Även om  rubriken inte säger att det rör sig om en minderårig så insinueras det  genom att mamman för hennes talan.

Hänt Extra klandras nu för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.