Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Happy F&B nobbas av TV4-profilen

Publicerad: 28 mars 2014, 12:08

Olof Lundh.

(UPPDATERAD) Byrån Happy F&B ska hjälpa Svenska Fotbollförbundet med kommunikationsstrategin. Men TV4-profilen Olof Lundh nobbar byråns intervjuförfrågan. – Jag kan inte vara med i en sådan undersökning, det är inte mitt uppdrag att i en enskild intervju hjälpa förbundet med den typen av frågor, säger han till Resumé.


Resumé rapporterade tidigare i veckan om bråket mellan förbundet och journalisterna om medieguiden med de allsvenska spelarnas telefonnummer. Det är den senaste i raden av konfrontationer mellan förbundet och reportrarna.

SvFF har tagit hjälp av Happy F&B i arbetet med en kommunikationsstrategi sedan några månader tillbaka. Som ett led i det arbetet har intervjuförfrågningar skickats ut till den ”interna och externa fotbollsrörelsen”.

Camilla Hagman,
chef för kommunikation och marknad på Svenska Fotbollförbundet, har nu kontaktat en rad personer med koppling till fotbolls-Sverige med önskemål om att de ska ställa upp på 45-minuters-intervjuer om hur se ser på förbundet.

”Intervjuerna genomförs av en person på Happy Forsman & Bodenfors som vi har ett samarbete med.
Det är dock helt och hållet vi som ansvarar för både innehåll och resultat. Dina svar är helt konfidentiella och kommer endast att hanteras av Happy som sammanställer intervjuerna till oss utan möjlighet att härröra uppfattningar från enskilda personer”, skriver Camilla Hagman i ett mejl till de berörda.

TV4:s Olof Lundh – nyckelfiguren på Fotbollskanalen.se – tänker dock inte ställa upp.

– Naturligtvis bra att förbundet agerar eftersom man har pr-mässiga problem efter allt som varit, från Friends Arena, turerna kring Alexander Gerndt och till bilgåvan till Anders Svensson. Kanske även vettigt att man tar in hjälp utifrån i form av en byrå som ser till att ge förbundet en riktig bild, säger Olof Lundh till Resumé och fortsätter:

– Däremot kan inte jag vara med i en sådan undersökning, det är inte mitt uppdrag att i en enskild intervju hjälpa förbundet med den typen av frågor. Det är ingen hemlighet vad jag tycker rörande mycket av förbundets agerande och det vore främmande för mig som journalist att delta i en sådan SvFF-utfrågning. Det finns gott om krönikor och bloggar att läsa för Happy Forsman & Bodenfors om de vill ta del av mina åsikter.

Olof Lundh ser den frostiga relationen med förbundet som ett betydande problem, men hoppas på en förbättring.

– Vi är så få som granskar förbundet, det är väl bara Robert Laul (Sportbladet) och jag, och man kan väl inte säga att vi hälsades med "high-fives" på SvFF:s årsmöte, men så ska det vara. Rent generellt är det också ansträngt och en del hänger ihop med mindre tillgång till spelare i samband med landskamper, rörigt kring frågor om Friends Arena, att man bara drar in en nummerlista utan förvarning och att Karl-Erik Nilsson varken är lika lätt att få tag i eller lika sugen på att uttala sig som sin företrädare.

– Samtidigt har det sedan i våras påbörjats en dialog mellan en utvald grupp av representanter från olika medier och förbundet och det är ett steg i rätt riktning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.