Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är CNN:s nyhetsår på tre minuter

Publicerad: 5 januari 2015, 14:10

Reporter Arwa Damon när hon bevakade Boko Haram i Västafrika.

Foto: Skärmdump från filmen.

2014 var året då Ebola bredde ut sig och terrorgruppen ISIS skakade världen. Svenske Jim Stenman som jobbar som digital videoproducent på CNN har klippt ihop nyhetsåret sett från reportrarnas ögon.


Ämnen i artikeln:

CNN

CNN:s reportrar var på plats i många av världens hörn under 2014. När året skulle sammanfattas i ett klipp fanns det en stor mängd material att välja från.

– Våra reportrar bevittnade bland annat spänningar i Ukraina, upptrappningen från ISIS, Ebola-utbrottet och kidnappningen av de nigerianska skolbarnen, säger Jim Stenman.

Nyhetsvideon från 2013 omfattade det årets största händelser i kronologisk ordning, men i år valde de att ta en annan strategi.

– Den här gången kände vi att det skulle vara intressant att fokusera på några av de mest otroliga ögonblicken som fångats av våra reportrar under de senaste 12 månaderna. Vår Londonbaserade omvärldsredaktör hjälpte mig att identifiera de viktigaste filmerna. Som du kan föreställa dig fanns det en hel del att välja på och allt hade inte passerat den sista redigeringen ännu, säger Jim Stenman och fortsätter:

– Videon knyter också fint an med vår slogan "Go there" som handlar om vår fantastiska möjlighet att kunna berätta historier från runt om i världen.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

CNN

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.