Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är de största internettrenderna från Mary Meekers rapport

Publicerad: 1 juni 2018, 09:25

Foto: Skärmdump/Youtube

Internets tillväxt kan ha nått sin peak, e-handeln fortsätter att växa och allt fler hänvisar till e-handelwebbplatser via sociala medier. Detta är några av internettrenderna som listats i rapporten.


Ämnen i artikeln:

E-handelInternetMary Meeker

Sedan 1995 har Mary Meeker kommit med sin årliga rapport kring årets internettrender. I en presentation under Recodes "Code-konferens" berättade hon om den nya rapporten. Bland annat visar rapporten att allt färre köper smarthpones, men att tiden vi spenderar uppkopplade ökat. Affärer från Kina, e-handel och mobilköp ser också en ökning.

2017 var första året som smartphones inte växte alls och det bror på att allt fler i världen äger en smartphone, vilket gör att tillväxten minskar. Samma sak gäller tillväxten för internetanvändare, som ökade med 7 procent år 2017, en minskning med 12 procent året innan. Med mer än hälften av världen nu online finns det färre människor kvar som kan ansluta.

Mobilköp blir enklare att utföra och Kina fortsätter att leda världen i mobila betalningsannonser, med över 500 miljoner aktiva mobila betalningsanvändare år 2017, skriver Adage.

E-handelsförsäljningen fortsätter att öka. 2017 växte den med 16 procent i USA, upp med 16 procent från 2016. Amazon tog en större andel av försäljningen med 28 procent förra året. Den fysiska detaljhandeln fortsätter att minska.

Hänvisningar till e-handelswebbplatser via sociala medier har ökat från 2 procent 2015 till 6 procent 2017, enligt data från Adobe som Mary Meeker tagit del av. Den här ökningen av hänvisningar beror troligen på personliga upptäcktsmekanismer som finns på plattformar som Facebook och Instagram. Enligt Mary Meekers analys har 55% av konsumentern i åldrarna 18-65 köpt en produkt online efter att ha sett en annons av den på sociala medier, skriver CMO.

Den fullständiga rapporten ligger på strax under 300 sidor och går att läsas här. ^

Här kan du se Recode "Code-konferensen" med Mary Meeker.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

E-handelInternetMary Meeker

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.