Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är mediernas bästa aprilskämt 2016

Publicerad: 1 april 2016, 08:59

Skyskrapor och falukorv gömmer sig bland aprilskämten.

Foto: Colourbox

Risken är stor att du luras av listiga medier i dag. Här är dagens hittills bästa och mest delade aprilskämt.


Ämnen i artikeln:

MediaAprilskämt

Jodå, till och med Resumé är rädda för att gå på en nit i dag. Många medier publicerar självklara skämt, medan andra är mer svåra att klura ut. Vi har samlat några av aprilskämten.

1.) Breakit skrev under morgonen att de lanserar en egen techfond för såddinvesteringar i startups. En inte helt omöjlig grej! Breakit skrev att de skulle göra minst tio såddinvesteringar på mellan 500 000 kronor och fem miljoner kronor de närmsta 12 månaderna. Men när vi längst ner i artikeln såg att de planerade ta upp kampen med investerarna i Silicon Valley och ta in en fond på tio miljarder dollar, ja då höll vi på att sätta morgonkaffet i halsen.

2.) Somalisk lammgryta och nordafrikansk fiskgryta är inget för barnen i Tierps kommun. Nej, nu ska det endast serveras riktig svensk mat. Det mötte Arbetarbladets läsare under fredagen.
– Vi har insett att vi behöver göra något innan den klassiska svenska kosten faller i glömska. I alla fall en kommun måste gå i bräschen för den riktiga svenska husmanskosten och vilken passar bättre än Tierps kommun, sade restaurangchefen Pierre Rivoire.

April april!

3.) Tågpassagerare i Skåne tvingas välja vagn efter vikt för att stoppa vibrationer när tågen passerar Hallandsåsen och Öresundsbron, skriver Helsingborgs Dagblad. Passagerare som väger under 75 kilo måste till exempel placera sig i främsta vagnen och de som väger över 100 kilo i sista vagnen.

Pricket över i:et är den ansökan du kan skicka in om undantag – första dagen endast via telefon.

Hm, kan verkligen passagernas vikt påverka tågskakningar…?

4.) Lena Philipsson blir landshövding i Jönköping, rapporterar P4 Jönköping. ”Det kanske blir lite mer showigt", säger hon till radion. Hon ska under morgonen varit på väg in i ett möte med regeringen. Nyheten har fått nära 350 delningar på Facebook.

Mycket, mycket troligt aprilskämt.

5.) Göteborgs vackra Slottsskogen ska få skyskrapor, skriver Göteborgs-Posten i dag. Oj, vilket ramaskri det skulle bli om man rev delar av Slottsskogsvallen och började med bostadsbyggande. Nyheten har nära 1600 Facebookdelningar.

– Vi börjar få ont om mark för att bygga alla de bostäder som behövs i Göteborg. Här har vi hittat en yta som få kan överklaga och som vi äger helt och hållet, säger Jahja Zeqiraj (S) till tidningen.

6.) Hallandsposten skriver i dag att Halmstad och Hylte kan tvingas byta stavning till ”Hallmstad” och ”Hyllte”. What?

– När vi diskuterade det här på Lantmäteriet slog det oss att detta fenomen redan inträffat när det gäller Halmstad. De boende där drar tydligen på a:et så att det blir "Haaalmstad". Genom att ändra stavningen till Hallmstad hoppas vi få invånarna att tala korrekt svenska, säger Lantmäteriets utredare Duben Huhtikuu till HP.

7.) ”Politiker vill ha gated community på Östermalm” löd rubrikens i dagens ETC Stockholm. Enligt ETC så hade SD:s lokala kretsförening på Östermalm föreslagit gränskontroller som svar på tiggeriet i stadsdelen. En pik både mot SD och Östermalm får man väl tolka det som?

Passa upp med skämten i dag!

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

MediaAprilskämt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.