Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är nya DN.se

Publicerad: 25 oktober 2011, 07:28

Nu är nya DN.se här, och sajten har genomgått flera förändringar. Bland annat följer typografin i stor utsträckning nya pappers-DN, den nya kommentarsfunktionen lanseras och DN På Stan flyttar in som undersajt.


– Om omgörningen kan man säga att den, givetvis, inte varit ett självändamål. Det som tidigare varit omtyckt har vi låtit vara kvar, medan vi gjort om och skapat nytt där det tidigare inte fungerat så bra, skriver Björn Hedensjö, chef för DN.se, i ett blogginlägg på sajten.

Det är flera nyheter på den nya DN-sajten. Till att börja med följer typografin i större utsträckning omgörningen av pappers-DN och sajten blir bredare. Dessutom presenterar man funktionen "Dagens toppnyheter" som ska ge en överblick över de viktigaste nyheterna under dagen.

Samtidigt med den nya sajten presenterar man också den nya kommentarsfunktionen. Användarna får logga in med exempelvis sitt Facebook-konto, Google-konto eller genom att skapa ett eget konto på DN.se. Framöver ska man också tråda upp kommentarerna och införa ett system där man betygsätter kommentarer för att sortera.

– Vi tror inte att det här systemet är perfekt och löser alla problem, utan utvärderar detta löpande. Men en kombination av tekniska lösningar och ett redaktionellt engagemang i kommentarfälten tror vi i alla fall är vägen framåt, skriver Björn Hedensjö.

DN På Stan, som tidigare låg under egen adress, flyttar in som en undersajt till DN.se och får nytt utseende och nya funktioner. Man ska också förtydliga vilka artiklar som är hetast i sociala medier och tydligare visa Twitterdelningar och Facebookdelningar. På den nya sajten skapas också vinjetten "Redaktionen rekommenderar" som ska ge vissa texter längre livslängd. DN:s profilskribenter ska få mer utrymme på sajten och även opinionsmaterialet är tänkt att få större utrymme. På nya sajten skapas också större möjligheter för stora nyheter.

– Ett viktigt mål med nya DN.se har varit att skapa en sajt som är mer ”dynamisk” och flexibel, och som klarar att presentera stora och små nyheter på olika sätt. Det här är kanske inget som kommer att märkas på premiärdagen – det beror helt på nyhetsläget, skriver Björn Hedensjö.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.