Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är nya Expressen Fredag – på en torsdag

Publicerad: 29 oktober 2008, 11:36

Expressens nya hemliga projekt, som Resume.se avslöjade i går, är en uppfräschad och lyxigare Expressen Fredag – som kommer ut på torsdagar med start i morgon. Redaktören Annika Leone och de andra profilerna har inspirerats av karaktärerna i Sex and the City. Målet är att bromsa räckviddstappet och ta marknadsandelar från Aftonbladets Klick.


Cecilia Blankens, Annika Leone, Malin Forsberg, Beatrice Birkkeldh och Elin Kling - där har ni profilerna i nya Expressen Fredag.

Nya Expressen Fredag med Blondinbella och Linda Rosing på omslaget.

Kvällstidningarnas nöjeskrig är i full gång. Förra fredagen tryckte Expressen nöjesbilagan "Nöje XL" och i går kunde Resume.se avslöja Aftonbladets nya nöjesbilaga Nöjesbladet som kommer ut varje fredag, lördag och söndag med start på fredag.

Och Expressens hemliga projekt, som Resume.se också avslöjade i går, är en ny, uppfräschad Expressen Fredag, som har nypremiär i morgon – på en torsdag.

Expressen Fredag rasade i senaste Orvesto-mätningen. Tappet på 29 procent var en kraftig varningssignal, och nu gör "Getingen" en hårdsatsning för att vända trenden.

Sedan en tid tillbaka har Annika Leone – tidigare redaktör för Expressen Fredag, redaktör för söndagsbilagan ”Hallå!”, och senast krönikör på Expressen Nöje – lett det hemliga projektet som nu mynnat ut i en ny, tjockare och extra stylad Expressen Fredag, tryckt på lyxigare papper. Tidningen är 52 sidor tjock och kommer alltså ut på torsdagar, precis som DN På stan.

– Det är för att vi tycker att helgkänslan börjar tidigare. Man börjar prata om helgens shopping och var man ska gå ut och liknande redan på torsdagen, säger Expressens informationschef Irina Halling.

Profilerna som hårdlanseras är fem till antalet – och de har inspirerats av karaktärerna i Sex And The City.

– Inspirationen kommer därifrån. Läsarna ska hitta sin egen favorit bland våra profiler som har lite olika stil, säger Irina Halling.

Tidningens profiler är redaktören Annika Leone, modegurun Eling Kling kändiskärkeksguiden Malin Forsberg, kändisfestexperten Beatrice Birkkeldh samt Cecilia Blankens, som ska vara guide i den ”glamorösa babydjungeln".

– Varje vecka täcker vi veckans snackisar och de senaste trenderna. Fredags profiler kommer att sköta kollen åt läsarna, säger Annika Leone.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.