lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är Stampens plan – kan betyda försäljning av OTW

Publicerad: 20 juni 2016, 05:26

Martin Alsander Foto: Pressbild

Stampenrekontruktörens plan presenteras i dag, svenska supporterns EM-besvikelse blev viral och bluffartikel cirkulerar med Aftonbladet som avsändare.

Ämnen i artikeln:

StampenModern Women MediaFamiljelivMediaMedierOpera

MF

Mårten Färlin


Här är Stampens plan – kan betyda försäljning av OTW
Under måndagen ska advokat Christian Andersch, som av tingsrätten utsetts till rekonstruktör av Stampen, dela med sig av sin preliminära plan för att få mediekoncernen att åter flyta, meddelar Stampen i ett pressmeddelande. Planen ska presenteras under ett borgenärssammanträde i Göteborgs tingsrätt där fordringsägare i tio av Stampenbolagen kommer att delta och tillsammans träffa en uppgörelse. I planen ingår att skaffa nytt kapital och nya delägare.

I pressmeddelandet står det klart att ledningen har beslutat att avyttra ett av sina bolag, efter en process som "har pågått under en längre tid". Man meddelar samtidigt att Modern Women Media, där bland annat Familjeliv ingår, har lämnat in en ansökan om utträde ur rekonstruktionen. Det är med stor sannlikhet affären med Aller som åsyftas. Resumé har tidigare rapporterat om samstämmiga uppgifter som gör gällande att Stampen förhandlar med Aller om en försäljning av OTW och Modern Women Media.

Stampen meddelar även att man ska avveckla tryckeribolaget V-TAB Örebro AB.
– Arbetet med att rekonstruera koncernens balansräkning följer vår övergripande plan. Idag presenterar vi viktiga delmoment för att stärka den finansiella ställningen och fler åtgärder kommer framöver. Vi fortsätter dialogen med potentiella investerare under sommaren för att få in nytt kapital och en bredare ägarstruktur, säger Stampens koncernchef Martin Alsander i en kommentar.

...Och de anställda är oroliga
Det är oroligt och dämpat på redaktionen på Göteborgs-Posten, som ingår i Stampen, rapporterar P4 Väst. Många är också förbannade, enligt Gabriella Mohoff, klubbordförande för tidningens journalistklubb.
– Det är tufft, den ena dagen kan jag tänka "det här blir bra till slut även om det är skittufft nu" och nästa dag är det "nej, det här kommer aldrig att gå vägen". säger hon.

Efter Italienförlusten: Hans besvikna reaktion har setts miljontals gånger
Det var först i den 88:e minuten som Italien avgjorde mot Sverige i den andra gruppspelsmatchen under fotbolls-EM i Frankrike. Vissa lät ansiktet sjunka ned i händerna – andra valde att raljera. 26-åringen Marcus Lidman hann med båda delarna. Fotbollskanalen fann honom helt ensam vid ett bord utanför arenan i Toulouse, och vid mickens åsyn kunde han bara inte hålla igen.

"Hamrén, jag orkar inte!" "Jag kräks!" och "Vem fan halkar med tre minuter kvar?" är några av de många meningar han hinner kläcka ur sig.

Många har känt igen sig i hans känslor och klippet har delats av nära 50 000 personer och snart setts hela fyra miljoner gånger.
– Jag kände att nu måste jag bara vädra min besvikelse. Det enda jag känner är att det är kul att så många kände igen sig. Jag står för allt jag sade, säger han till DN när de når honom dagen efter matchen.

Bluffartikel cirkulerar med Aftonbladet som avsändare
"SOMMARKAMPANJ: Så får du 200kr att handla på IKEA för HELT GRATIS". Det är rubriken på en falsk artikel som har cirkulera under helgen, där läsarna ombes lämna ut uppgifter för att kunna casha in erbjudandet. Artikeln har uppmärksammats av Aftonbladet själva, som informerar om att erbjudandet är en bluff och uppmanar läsarna att inte lämna ut några uppgifter.

Ukip-affisch anklagas för att vara rasistisk
En valaffisch med engelska EU- och invandringskritiska Ukip som avsändare visar en lång kö med flyktingar som går längs en väg och texten "Breaking Point" följt av "Storbritannien måste bryta sig fria från EU och ta tillbaka kontrollen över sina gränser." Affischen har fått kritik för att vara rasistisk från till exempel Skottlands försteminister Nicola Sturgeon och Storbritanniens finansminister George Osborne. Men Nigel Farage, ledaren för Ukip anser i ett försvar i Sky News att den kampanjen reflekterar sanningen.

Opera lanserar inbyggd annonsblockering
Webbläsaren rullar nu ut en uppdatering på dess amtliga plattformar, som innebär inbyggd annonsblockering. Användaren måste själv aktivera funktionen, skriver Omni som bland annat hänvisar till ubergixmo.com.

Apple drar tillbaka Trump-stöd
Tidigare har Apple stöttat både Republikanernas och Demokraternas kommande partikonvent. Men presidentkandidaten Donald Trumps uttalanden om kvinnor, immigranter och minoriteter ska ha fått företaget att tänka om, enligt källor till Politico, skriver Omni. Nu drar de tillbaka allt stöd till Republikanernas konvent. Uppgifterna har dock inte bekräftat av vare sig Demokraterna eller Republikanerna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev