Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Här är världens första Facebook Live-musikvideo

Publicerad: 8 september 2016, 12:27

Foto: At Night

Houseartisten Klingande ska spela in sin nya musikvideo i en tagning med hjälp av en mobil - och sända den på Facebook Live.


Den franska housestjärnan Klingande gör i samarbete med svenska At Night Studios, som bland annat ligger bakom Aviciis kommunikation, världens första Facebook Live-musikvideo under torsdagskvällen.

Videon som spelas in är till låten 'Somehwere New'. Detaljerna kring produktionen är hemliga men enligt Klingande, eller Cédric Steinmyller som han heter kommer videon att handla om att drömma sig bort till nya världar.

Artisten med det svenskklingande artistnamnet började med musik efter att ha inspirerats av den svenska housescenen. Han ligger bland annat bakom låten 'Jubel' som har över 100 miljoner visningar på Youtube.

– Förväntningarna är att överraska, skapa en cool upplevelse och få tittarna att känna sig så nära produktionen det bara går. Men vem vet, kanske är det vi själva som blir överraskade. Lyckas vi med att skapa en personlig och informell relation till fansen och samtidigt en kul snackis är vi sjukt nöjda, säger Marcus Lindgren som är byråchef på At Night Studios till Resumé.

Musikvideon på fyra minuter kommer att spelas in i Stockholm och sändas på Klingandes officiella Facebook-sida via genom en mobilkamera klockan 20.00.

– Den sociala livetrenden innebär massor av nya möjligheter för företag.
Med liveformatet kan vi plötsligt minska alla avstånd och komma närmare konsumenten på en helt annan nivå än tidigare. Idag är det inte alltid den finpolerade ytan som efterfrågas, utan snarare content som är äkta, mänsklig och nära. Genom att bjuda in till ett sådant här format lägger man ett stort förtroende hos sina kunder eller fans. Saker kan gå fel men det gör ingenting, det viktiga är att visa att "det här är vi, det här är äkta och det händer här och nu".

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.